Adıyaman'da faaliyet gösteren dershanelerin yöneticileri, dersanelerin kapatılacağını öne sürerek karara tepki gösterdi.


ADIYAMAN (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) dershane ve etüt merkezlerini kapatmak için hazırladığı kanun taslağına tepki gösteren 8 dershanin müdürü, bir araya gelerek tasarı hakkında basın açıklaması yaptı.


Dershaneler adına açıklama yapan Murat Uluçay, tasarının bir torba yasa içerisine alınarak yasalaştırılması iddialarının düşündürücü olduğunu ve deshanelerin okulların yanında tamamlayıcı kurumlar olduğunu söyledi.
Dershanelerin kapatılmak istenmesine anlam veremediklerini belirten Uluçay, "Dershaneler neden kapanıyor. Dershanelerin kapanma nedeni çok manidardır. Dershanelerin kapatılmasına neden olarak vatandaşın cebinden paranın çıkmaması gösteriliyor. Bu nedenle özel okula dönüşmesi sağlanmak isteniyor. Özel Okula gidecek olan öğrencinin okula vereceği parayla dershaneye vereceği parayı karşılaştırdığımızda, bunun aslında bir şey ifade etmediğini görüyoruz" dedi.


Ülke genelinde yaklaşık 500 bin mezun öğrencinin bulunduğunu ifade eden Uluçay, dershanelerin kapatılması durumunda bu öğrencilerin ortada kalacağını ve mezun öğrenciler için merdiven altı kurumların türeyeceğini ileri sürdü.


Doğu ve Güney Doğu illerinde öğretmen ihtiyacının fazla olmasından dolayı okullarda derslerin boş geçtiğini bu nedenle eğitimde eşitsizlik yaşandığını ifade eden Uluçay şunları kaydetti:


"Doğu ve Güneydoğu illerinin birçoğunda öğretmen ihtiyacının olduğunu ve bunun yanında derslerin boş geçtiğini biliyoruz. Dersini bütün olarak almamış bir öğrenciyle kaliteli bir okuldan yetişmiş bir öğrencinin aynı sınavda kesinlikle aynı sorularla başarıya ulaşması mümkün değildir. Biz bunu eğitim eşitsizliğine aykırı olduğunu düşünüyoruz. Özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde terör olaylarından dolayı dershane ortamında muhafaza edilebilecek öğrencilerin tekrardan bu noktada nereye gideceği hesabı iyi yapılmalı, Güneydoğu illeri arasında yer alan bir il  olarak büyük bir sorun olacağını düşünüyoruz. Bu sebeple taslağın tekrar elden geçirilmesini ve bununla ilgili çalışma yapılırken tekrardan halkın, velinin, öğrencinin ve biz dershanecilerin de fikrinin alınması gerektiğini düşünüyoruz"


(AA)

Editör: TE Bilisim