AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar, 3 ay önce ailesiyle Türkiye'ye sığınan engelli kız çocuğa tekerlekli sandalye hediye etti.


Ülkelerindeki olaylar nedeniyle İdlip kentinden kaçarak Türkiye'ye sığınan Asali ailesi, İslahiye'de vatandaşların yardımıyla Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki bir eve yerleştirildi.
     Suriyeli ailenin bedensel engelli kızı olduğunu öğrenen AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Şamil Tayyar ve Halil Mazıcıoğlu, aileyi evinde ziyaret etti.
     Ailenin 14 yaşındaki kızı Feride Asali'ye tekerlekli sandalye hediye eden Tayyar, burada yaptığı açıklamada, hükümetin Türkiye'ye sığınan Suriyelilere elinden gelen yardımı yaptığını ifade etti.
     Feride Asali'nin durumunun kendisine iletilmesi üzerine harekete geçtiğini dile getiren Tayyar, Feride'nin 12 yaşındaki engelli kız kardeşi Fudda Asali'ye de geçtiğimiz günlerde bir hayırsever tarafından tekerlekli sandalye hediye edilmesinden dolayı mutlu olduğunu kaydetti.
     Mazıcıoğlu da Türkiye'nin Suriyeli kardeşlerinin her zaman yanında olduğunu aktardı.
     Feride Asali ise ilk kez tekerlekli sandalyeye sahip olduğunu vurgulayarak, ''Çok heyecanlıyım. Artık dışarıda daha rahat dolaşabileceğim. Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk hükümetine ve halkına şükranlarımı sunuyorum'' diye konuştu.
     Baba Hikmet Asali de iki kızının da tekerlekli sandalyeye kavuşmasının mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.
     Ziyarete, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Erdoğan da katıldı. GAZİANTEP (AA)

Editör: TE Bilisim