Kahramanmaraş Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Abdulhamit Han Sonrası Osmanlı’ konulu konferans gerçekleştirildi.


Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Mustafa Armağan katıldı. Konferans öncesi Fuaye de sergilenen arşiv resimler katılımcılar tarafından dikkatlice incelenerek gezildi.


Konferans Kur’an-ı Kerim Okuma Türkiye Birincisi Ubeydullah Kırlar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.


Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, bu tür etkinliklerle tarihimizi gün ışığına çıkararak gelecek nesillere aktarmaya çalıştıklarını ifade ederek: “Bu konferans sizleri ve bizleri geçmişe götürecek. Bazı hakikatlerin ortaya çıkmasını sağlayacak. Kendi neslimize bu gerçekleri anlatacağız ki bazı hakikatler gün ışığına çıksın. Bizim gençlik yıllarımızda Merhum Necip Fazıl Kısakürek Abdulhamit Han kitabını yayınlayıncaya kadar değişik şekillerde anlatılıyordu. Hamdolsun, üstadın Abdulhamit Han kitabı yayınlandıktan sonra gerçekler ortaya çıktı. Biz de bazı gerçekleri gün yüzüne çıkarmak için bu tür konferanslar, seminerler, paneller düzenliyoruz. Geçmişimizi gelecek nesillerimize aktarmak bizim görevimizdir. Bugün bu salonu dolduran siz değerli halkımıza hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.


Açılış konuşmasının ardından Mustafa Armağan kürsüye gelerek ‘Abdulhamit Han Sonrası Osmanlı’ konulu konferans ile tarihi gerçekleri gün ışığına çıkardı.


Mustafa Armağan konferansında II. Abdulhamid döneminin tarihlerimizde yanlış ve taraflı anlatıldığına dikkatleri çekerek Osmanlı Devletinin Avrupalılarca “Hasta Adam” yakıştırması sırasında tahta geçtiğini ve devleti aralıksız 33 yıl başarı ile yönettiğini söyledi.


Konferansın ardından Belediye Başkanı Mustafa Poyraz konferansı sunan Mustafa Armağan’a Madalya Beratı takdim etti.


Konferansa Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Av. Hasan Kara, Mustafa Uzunlar, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, İl Müftüsü Muhammed Gevheri ile çok sayıda vatandaş katıldı.