Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Nüfus Müdürü Ramazan Yıldız, adres kayıt sistemi ve bu sistemde muhtarların yetki ve sorumlulukları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya Afşin Belediye Başkanı İrfan Gedikbaşı, mahalle ve köy muhtarları ile belediyelerdeki görevliler katıldı.

Adres beyan etmeyenlerin 250 YTL, yanlış beyan edenlerin ise 500 YTL cezai işlem göreceklerine değinen Yıldız, "Adres kayıt sistemi İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'nce kişilerin adreslerinin elektronik ortamda tutulmasını sağlayan sistemdir. Sistemde kişinin sürekli kalma niyetiyle oturduğu yerleşim yeri adresi ile geçici süreyle oturulan yazlık, kışlık üçüncü konutlar gibi diğer adresler, nüfus müdürlüğünce tutulmaktadır. Kişiler, yerleşim yerleri ve diğer adres değişikliklerini, adres beyan formu ile 20 işgünü içerisinde bildirmekle yükümlüdürler. Adres kayıtlarının olup olmadığını ise www.nvi.gov.tr adresinden öğrenebilecekler." dedi.

Muhtarların sorumluluklarına da değinen Yıldız, "Muhtarlar engellilik, yaşlılık, hastalık gibi beyanda bulunmaya engel hali bulunanlardan yerine beyanda bulunabilecek. Gerçeğe aykırı yerleşim yeri ve adres bilgisi veren muhtarlara 6 ay ile 4 yıl arasında hapis cezası uygulanacak." şeklinde konuştu. (Cihan Haber Ajansı)