Ahmet Taşgetiren, “Türkiye’de Demokrasi-Medya İlişkisi ve Kamuoyu Oluşumunda Güçlü Yerel Basının Rolü” konulu söyleşiyle Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ) okurları ile buluşacak.


Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği ünlü kalemlerden Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren 13 Nisan Cuma günü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde bir konferans verecek. KSÜ Avşar Yerleşkesi Baytorun Salonunda saat 14.00’te öğrencilerle ve gazetecilerle bir araya gelecek olan Taşgetiren, “Türkiye’de Demokrasi-Medya İlişkisi ve Kamuoyunun Oluşumunda Güçlü Yerel Basının Rolü” konusundaki birikimlerini katılımcılarla paylaşacak.


Sonsuz Bîat, Sistem Sancısı, Rahmet Toplumu, Yeni Bir İslâm Dünyası, Altın Öğütler, Kur’an Ölçülerine Göre Mü’min-Kâfir-Münafık, Mü’minde Ruhi Disiplin, İnsan Krizi, Hüvel Baki, Müslüman ve Sistem Tartışmaları, İslam’ı Aşkla Yaşamak, Din Dili Kalp Dili, Bizansa Çağrı Yöneltmek, Resullullah’a Kardeş Olmak, Müslüman Kalabilme Davası, Bu Toprağın İmanı ve Yüreğini Yokla Ey Dost isimli yayınlarıyla okuyucularının karşısına çıkan Taşgetiren birçok dergi ve gazetede yazar ve yöneticilik yaptı.


Ahmet Taşgetiren Kimdir?


1948 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya gelen Ahmet Taşgetiren 1965 senesinde Kahramanmaraş İmam Hatip Okulunu, 1970 yılında da İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü’nü bitirdi. Yeniden Milli Mücadele, Pınar, Türk Edebiyatı dergilerinde yazılar yazdı, yöneticilik yaptı. Günlük Bayrak gazetesinde, daha sonra da Tercüman gazetesinin yazı işleri kadrosunda çalışan Ahmet Taşgetiren uzunca bir süre de Zaman gazetesinde haftada bir yayınlanan makaleleri ile yer aldı. Yeni Şafakgazetesinde 10 yıl boyunca başyazar olarak çalışan Taşgetiren, 1986 yılından bu yana Altınolukdergisinin Yazıişleri Müdürlüğü görevini yürütüyor. Halen Bugüngazetesinde okuyucularıyla beraber olan Ahmet Taşgetiren, haftalık Aksiyondergisinde yazıyor, ayrıca hafta içi her günBurç FM'de gündemdeki meseleleri değerlendiriyor.