Seçilmesi için büyük çaba gösterdikleri Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Fatih Karaaslan’a AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’dan sonra AK Partili milletvekilleri ve il başkanı da ‘Hayırlı olsun’ ziyareti yaptı.

TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Avni Doğan ve Prof. Dr. Mehmet Sağlam ile AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'la birlikte Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan'a “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

Karaaslan’ın rektörlüğe gelmesiyle Kahramanmaraş’ta büyük bir beklentinin oluştuğunu ifade eden Pakdil, üniversitenin her kesimle işbirliği içerisinde olması gerektiğini kaydetti.

Pakdil, “Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Şu anda sanayi, halk ve ticaret dünyasında bir bütünleşme süreci var. İnşallah kuzey kazaları ile de bütünleşirsek büyükşehir olduğumuzda Kahramanmaraş çok farklı ve modern bir kent olacaktır.'' ifadelerini kullandı.

PAKDİL: MECLİS'TE UZLAŞMA ARANMASI BİR FIRSAT

Basın mensuplarının sorusu üzerine Meclis çalışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Pakdil, 3-25 Aralık’ta bütçe görüşmelerinin gerçekleştirilmekte olduğunu hatırlattı.

Bu hafta itibariyle Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu kanun tasarısının görüşülmeye başlanacağına değinen Pakdil, “Sırada yenilebilir enerji ve uyum yasaları var. Meclisimizi yoğun bir gündem bekliyor. Mart'ın ortasına kadar çalışma şartları en iyi şekilde değerlendirilecek. Biliyorsunuz iktidarla muhalefet mutabakat sağlayarak Türk Ticaret Kanunu ve Türk Borçlar Kanunu'nu Meclis gündemine getirdi. Biz bu süreyi verimli bir şekilde geçirmeyi düşünüyoruz.'' şeklinde konuştu.

Meclis'te uzlaşmanın aranmasını da fırsat olarak değerlendiren Pakdil, ''Bu fırsatı ülkemiz adına hep beraber değerlendirmeliyiz. Bakınız zaman zaman bazı tasarılara itirazlar oluyor. İktidarda bunu en iyi şekilde değerlendiriyor. Bunlar güzel şeyler. Uzlaşmanın aranması fırsat bunu da hep beraber değerlendirmeliyiz. Önümüzde 3-4 aylık süreç var. İktidar olarak bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz. Güzel netice çıkacağını düşünüyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim