Kahramanmaraş'ta hayırsever iş adamı Ali Galip Çalık'ın yaptıracağı ilk okul için protokol imzalandı.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta hayırsever iş adamı Ali Galip Çalık'ın yaptıracağı ilk okul için protokol imzalandı.


Vali Şükrü Kocatepe, makamında gerçekleşen törende, Çalık'ın sadece sanayide değil her konuda örnek bir işadamı olduğunu belirtti.


Eğitime yaptığı katkılardan dolayı Çalık ailesine teşekkür eden Kocatepe, "Kent merkezinde 35. okul protokolünü imzaladık bu konuda hayırsever iş adamlarımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.


Yaptırılacak olan okulla bölgede okul sorununun tamamen ortadan kalkacağını belirten Kocatepe, "İlk önce bize öğrenci yurdu yapmak için başvrmuşlardı. Daha sonra bir ilk okulunun daha verimli olacağını düşüncesiyle tekrar geldiler. Biz de bu konuda hem fikir olduğumuzu söyledik. Bu yaptıracakları okulla kentte yaptırdıkları okul sayısı 6 olacak. Kahramanmaraşımıza hayırlı olsun" dedi.


Çalık ise "En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır" anlayışıyla hareket etiklerini belirterek, okulun yapımının ardından bir de yurt yapmayı planladıklarını söyledi.


İlk olarak İbrahim Çalık Lisesi ile başlayan okul yaptırma sürecinde 6. okullarının protokolünü imzaladıklarını ifade eden Çalık, kendilerinin zor koşullarda eğitim gördüğünü, bu nedenle eğitimi çok önemsediklerini belirti. Çalık, en kısa zamanda bir de eğitim vakfı kuracaklarını bildirdi.


Konuşmaların ardından Vali Kocatepe ve Çalık arasında protokol imzalandı.


Binevler Mahallesinde yapılacak olan 16 derslikli ilk okul, 2 yılı içerisinde bitirilecek.


(AA)