Kahramanmaraş Merkez Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri yaptıkları gösterilerle ilgi odağı oldular.

Kent merkezindeki müstakil Anaokullarından Zübeyde Hanım Anaokulu, Okul-Aile Birliği yönetimince Sezal tesislerinde velilere yönelik yemekli yılsonu etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, yardımcıları İbrahim Özdemir, Ahmet Sarıtürk Şube müdürleri H. Hasan Kozan, okul öncesinden sorumlu Hatice Görgülü, bazı okullardan yöneticiler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Fatma Bodur şunları söyledi:

“Zübeyde Hanım anaokulu okul aile birliğice hazırlanan Her evin bir rüyası, bir umudu olan çocuklarımızın hazırlamış olduğu yılsonu etkinliğe hoş geldiniz der hepinizi saygıyla selamlarım. Bilgi merdiveninin ilk basamağı olan okulöncesi eğitimi Doğumdan; ilkokulun başlangıcına kadar olan çocukluk yıllarını içine alan bu yaş çocukların bireysel özelliklerine ve gelişimsel düzeylerine uygun zengin-uyarıcı çevre olanaklarını sağlayan onların tüm gelişimlerini toplumun kültürel değerleri ve özellikler doğrultusunda en iyi biçimde yönlendiren eğitim sürecidir.

İnsan yaşamında böylesine önemli bir yeri olan bu yılların en iyi biçimde değerlendirilmesi, nitelikli bir okulöncesi eğitimle gerçekleşebilir. Bu nedenle, okulöncesi eğitimin niteliğini artırmak, en etkili biçimde düzenlemek ve tüm yaş grubuna hizmet edecek biçimde yaygınlaştırmak çok önemlidir. Bizlerde bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bize bu geceyi organize eden okul aile birliği yönetimine ve gecemizi onurlandıran tüm davetlilere teşekkür ediyor, gecenizin iyi geçmesini diliyorum.”

Bu konuşmadan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ise duygularını şöyle ifade etti:

“Muhteşem bir kalabalık ortamına şahit oluyoruz. Buradaki dayanışma, birliktelik, paylaşma ve velilerimizin kaynaşması biz eğitim yöneticilerini son derece mutlu etmektedir. Gönül istiyor ki burada gördüğümüz kalabalık ve anaokullarımızdaki velilerimizin okullarına böyle sahiplendiği, desteklediği gibi diğer İlköğretim ve ortaöğretim okullarımızın velileri de kendi
Okullarına böyle sahiplensinler, destek çıksınlar.

Okul müdürümüzün de ifade ettiği gibi okul öncesi eğitim, devletimizin hükümetimizin ve bizlerin çok önemsediği değer verdiği konular arasındadır.

Zira gelişmiş ülkelerde okulöncesi eğitim Yüzde seksenler hatta yüzde yüz civarındadır. Eğitimcilere göre öğrenmenin en sağlıklı olduğu dönem2–6 yaş arasındadır. Bu nedenle okul öncesi eğitime önem veriyoruz. 6 yıl önce Kahramanmaraş merkez ve ilçelerde sadece 4 tane müstakil Anaokulumuz vardı. Şimdi bu sayı 13–14 civarında, anasınıflarımızda aynı şekilde artıyor. Okulöncesi okullaşma oranımız hızla artıyor bu sayı önümüzdeki yıllarda daha da artacaktır.

Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren başta okul aile birliği başkan ve üyelerine, okulumuz yönetici ve personeline, onlara destek çıkan siz değerli velilere teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Bu konuşmadan sonra Okul Aile Birliği Başkanı Nazan Darendeli yaptığı konuşmasında okul öncesinin önemine değindi ve sözlerini; “Eğitim önce ailede başlar daha sonra, okul ve çevreyle şekillenir. Bu nedenle aileler olarak çocuklarımıza gereken önemi göstermeliyiz” dedi.

Daha sonra okula katkılarından dolayı Okul-Aile Birliği başkanı Nazan Darende’liye İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül bir plaket takdim etti.

Bu konuşmalarından sonra Öğrencilerin “Hoş Geldiniz” şiiriyle etkinlik başlamış oldu. Peşinden İstiklal Marşımızın her kıtası bir öğrenci tarafından okundu. Daha sonra yöresel oyunlar geldi. Etkinlik süresince çeşitli şiirler okundu, şarkılar, türküler söylendi halk oyunlarından örnekler sergilendi, hem güldüren hem düşündüren, mesaj veren skeçler, parodiler icra edildi. Veliler açık bir ortamda yemeklerini yerken çocuklarının yetenekleriyle de gurur duydular.

Gecenin son konuşmasını Milli Eğitim Şube müdürü Hatice görgülü yaptı ve şunları dedi:

“Çocuklar okul öncesi eğitim ile sosyal, duygusal fiziksel ve zihinsel birçok beceri kazanır ve geliştirirler. Sosyal olarak paylaşmayı, sıra beklemeyi, kurallara uymayı, karşılıklı konuşmayı, oyun kurmayı, yaşıtları ile çıkan çatışmaları çözmeyi, kendini korumayı ve diğer çocukların haklarına saygı göstermeyi öğrenir. Yemek, uyku, tuvalet gibi öz bakım becerilerini kazanmak, anne-babadan ayrı kalmak duygusal gelişimine katkıda bulunarak kendine güvenini artırır.

Bugün ki etkinlikte bunların hepsini de gördük. Güzel ve anlamlı bir geceye şahit olduk. Çocuklarımız hem eğlendirdi hem de mesajlar verdi. Onlara verdiğiniz destekten dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” (MEM BASIN)(www.kanal46.com)