Gazeteci Bekir Doğan tarafından hazırlanan 12 Şubat 1948 den 16 Temmuz 2009 Perşembe gününe Osman Sayın kitabı Kahramanmaraş Ajans yayınları olarak çıktı

Gazeteci Osman Sayın’ın vefatı ile bu kitabın hazırlıklarına başlayan ve gazeteci arkadaşlarımızın kaleminden Osman Sayın bilinmeyen yönlerinin kaleme alındığı 64 sayfalık kitap çıkaran Gazeteci Bekir Doğan yaptığı açıklamada,” Gazeteci dostlarımızın büyük bölümü yazı yazarak destek verdi.. herkese söyledim , Osman Sayın Şehrimizin önemli bir ismi önemli bir siması herkes anılarını yazsın sınır yok.. elinde ilginç resimleri varsa verin yayınlayalım dedik ancak bugüne kadar gelen bunlar..

Emeği geçen yazı yazan herkese canı gönülden , teşekkür ediyorum, yazmayanların yazılarını da ikinci baskı için bekliyorum..

Kahramanmaraş’ta İlkleri yapmak çok zor , hele konu gazetecilik olunca biraz daha zor bu sebeple bu kitapta ancak Osman Sayın’ın kısa bir göç geçmişini verdik.. Osman Sayın ve arşivi ciltler dolusu kitap konusu.. biz kısa bir özet sunduk.. 16 Temmuz 2010 günü olan ölüm yıl dönümünde bu kitabın 2. baskısını Allah nasip ederse yapacağım Osman Sayın anma günü ile 2. baskı yapılacak olup, Osman Sayın ile alakalı elinde güzel fotoğraf olan güzel alınları olan yazmak isteyen herkese kitabın sayfaları açıktır. Osman Sayın dostlarının yazılarını ve desteklerini bekliyorum..

El ele verelim daha güzel kitap , daha güzel bir belle ortaya çıksın.. bunun için herkesden destek bekliyorum..” diyerek çalışmalarını anlattı.

Bekir Doğan,” Sadece Osman Sayın değil, ahrette intikal eden , Nadile Torun , Ali Saim Emirmahmutoğlu, Aladdin Başlayıcı, Şeref Turhan , Mehmet Gülebenzer, Ali Çelik ve ismini hatırlayamadığım diğer gazetecilik mesleğine hizmet edenlerin anı ve fotoğrafları ile bu kitabı süsleye biliriz biz meslektaşlarımız ve gazeteci dostları tarafından gelen her türlü teklife açığız,” dedi..

12 Şubat 1948 yılında Kahramanmaraş’ta doğan 16 Temmuz 2009 Perşembe günü İstanbul da hayata gözlerini yuman ve Cuma günü Kahramanmaraş’ta toprağa verilen Osman Sayın vefatı ile bile böyle bir kitabın yazılmasına vesile oldu.

Mekanı cennet olsun..

Osman Sayın kitabına katkıda bulunmak isteyenler ve Kitap temin etmek isteyenler, Borsa Caddesi Ticaret Borsası girişi Kahramanmaraş Gazetesinden temin ede bilirler..

Osman Sayın kitabı bu alanda Kahramanmaraş’ta bir ilk oldu.