Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Sempozyum Düzenleme Kurulu üyelerine birer adet plaket vererek teşekkür etti.


Kahramanmaraş Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve iki gün devam eden “Uluslararası Osmanlı Döneminde Maraş Sempozyumu” sona erdi.


4-6 Ekim 2012 tarihleri arasında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nin iki salonunda ayrı ayrı gerçekleştirilen ve 18 oturumdan oluşan Uluslararası Osmanlı Döneminde Maraş Sempozyumu’na 90 akademisyen katılarak bildiri sundu.


Sempozyumda akademisyenlerin bildiri sunumlarının ardından başta Abdulhamit Han’ın torununun torunu Kayıhan Osmanoğlu olmak üzere bazı akademisyenler, düzenlenen Maraş Dondurma Şovunda satırla Maraş Dondurması kestiler.


Dondurma şovun ardından sempozyumun kapanış oturumunda bir konuşma yapan Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, sempozyumda sunulan bildirilerin daha önceki sempozyumlarda da olduğu gibi kitaplaştırılacağını ifade ederek, bildiri sunan akademisyenlerin bildirilerinin orada daha rahat bir şekilde okunabileceğini söyledi.


Kahramanmaraş Belediyesi olarak bu tür sempozyumlarla kültürel alanda hizmetlere devam edeceklerini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel değerlerinin günışığına çıkarılması için çalışmaları yürüttüklerini söyledi.


Kapanış konuşmalarının ardından plaket dağıtım törenine geçildi ve Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Sempozyum Düzenleme Kurulu olarak Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serdar Yakar, Prof. Dr. Ahmet Eyicil, Prof. Dr. Mehmer Özkarcı, Prof. Dr. Orhan Doğan, Prof. Dr. Sait Öztürk, Doç. Dr. Faruk Söylemez, Doç. Dr. İlyas Gökhan ve Uzman Eshabil Yıldız’a birer plaket takdim ederek teşekkür etti.


Plaket töreni ardından sempozyuma katılanlar topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler. (www.kanal46.com)