Kahramanmaraş Merkez Fatih Lisesi Öğrenci Temsilciliği ve Okulun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle "Bir Kurban da Bizden" adlı bir kampanya düzenledi.

Kampanya hakkında bilgiler veren Okul Temsilcisi Mustafa Ceyhan şunları söyledi: “Yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle okulumuzda aileleri Kurban kesemeyecek olanlardan bir kısmını sevindirecek bir girişimde bulunduk ve kampanya başlattık. Okulumuzun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü aracılığıyla öncelikli olarak okulumuzun öğretmenlerinden ve öğrenci arkadaşlarımızın aracılığıyla velilerden gönüllülük esasına dayalı olarak kurban alımı için yardım talep ediyoruz.

Toplanan maddi yardımlarla alınacak kurbanları yine okulumuz öğrencilerinden kurban kesemeyen bir veya birkaç aileye vererek onların da kurban sevincini yaşamalarını sağlayacaklarını, bir yandan da yardımlaşma ve dayanışma ruhunun yeni nesillere aşılanmasını sağlamak istiyoruz.

Bunun için de “Daha Çok Yardım. Daha Çok Kurban ve Daha Fazla Ailede Bayram Sevinci”ni hedefliyoruz. Bu konuda bizlere bu zamana kadar her alanda destek ve yardımlarını esirgemeyen başta okul Müdürümüz Emrullah Balbala olmak üzere okul idaresine, kampanyaya katkı ve katılım sağlayan öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyor katkılarının artarak devamını diliyorum.”

Fatih Lisesi Öğrenci Kulübünün bu örnek davranışı Kahramanmaraş kamuoyu tarafından da olumlu bulundu. (www.kanal46.com)