Çağın Ozanı Aşık Mahzuni Şerif, memleketi Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesi’ne bağlı Berçenek Köyü’nde düzenlenen anma programıyla anıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı 4. Mahzuni Anma Şerif Anma Etkinliği’nde Mahzuni’nin temsili mezarının açılışı da yapıldı.

Berçenek Mahsuni Şerif'i Sevenler Derneği tarafından organize edilen 4. Mahzuni Şeirf Anma Etkinliği dün akşam köy meydanında yapıldı. Mahsuni Şerif'in sadece Türkiye'ye değil dünyaya mal olmuş büyük bir sanatçı olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Şakir Gül; “Mahzuni Şerif için temsili bir mezar yaptırdık. Çağın ozanı olarak bilinen Mahzuni Şerif gönüllerimizde yaşacak” dedi.

17 Mayıs 2002 tarihinde vefat eden Çağın Ozanı Mahzuni Şerif’in Hacıbektaş'ta bulunan mezarın aynısı temsili olarak Berçenek Köyü’ne de yapıldı. Temsili Mezarın açılış kurdelesini Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Elbistan kaymakam Vekili Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Afşin Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu ve Çoğulhan Belediye Başkanı Adem Yıldız birlikte kesti.

Şölende ayrıca Hüseyin Turan, Erensoy Akkaya, Mehmet İpek, Efkari, Emrah Mahzuni, Ahmet Dumlupınar, Mustafa Özarslan, Yusuf Gül, Cemile Gülbudak, Aliyar Aslan ve Hüseyin Aslan türküleriyle renk kattı.

Şöleni, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Afşin Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Çoğulhan Belediye Başkanı Âdem Yıldız, CHP Afşin İlçe Başkanı Zeynel Yücel, DSP Afşin İlçe Başkanı Nihat Dalkılıç ve İl Meclis Üyesi Bekir Gül’ün de bulunduğu çok sayıda daire müdürü, sivil toplum örgütü, parti temsilcisi ile yaklaşık 10 bin kişi izledi.

Ahmet GÖK - Hasan GÖÇER AFŞİN (Kahramanmaraş) , (DHA)

Editör: TE Bilisim