Kahramanmaraş Teknik Meslek Lisesi, ‘Eğitime Destek’ olarak bilinen EDE Projesinden dolayı kardeş okul Bulanık İlköğretim okulunun ihtiyaçlarını karşıladı.

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğünce sürdürülen eğitime destek olmak, eğitimin kalitesini arttırmak, okulların ihtiyaçlarını karşılamak ve il genelinde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar arasında sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirerek eğitimin dış paydaşlarını eğitim sürecine dâhil etmeyi amaçlayan “EDE” proje gereği Merkez Bulanık İlköğretim Okulu ile kardeş okul olan Merkez Kahramanmaraş Teknik Meslek Lisesi, eğitim adına Bulanık İlköğretim Okulunun ihtiyaçlarının tespitini yaptı.

Bu eksiklikler doğrultusunda bilgisayar yazıcısı, elektronik okul zili, sınıf panoları, dolaplar, masalar, sandalyeler, teşhir vitrini, kupa dolabı, ana sınıfına vestiyer, ayakkabılık, çeşitli kırtasiye malzemesi olmak üzere yardımda bulundu.

Yardım nedeniyle İl Milli Eğitim müdürü Sebahattin Akgül, Kahramanmaraş Teknik Meslek Lisesi Müdürü Tuncer Okumuş ve Müdür Baş Yardımcısı Arif Çokaklı Bulanık İlköğretim okuluna gittiler. Akgül ayrıca sınıfları gezerek bu okuldaki çalışmaları yerinde görüp incelemede bulundu.

Akgül konu ile ilgili olarak şu ifadelerde bulundu: “Projemiz hedefleri doğrultusunda uygulanıyor. Durumu iyi olan kardeş okullar gönüllülük esasları doğrultusunda birbirlerine yardımcı oluyorlar. Burada olduğu gibi yapılacak yardımların, kardeş okulun ve öğrencilerinin ihtiyaçları ön planda tutuluyor. Ben projeye destek veren yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. (Kaynak: MEM-BASIN / www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim