2004 yılından bu yana eğitimde sürekli gerileyen Kahramanmaraş bu yıl da 5 basamak birden gerileyerek 69. sıraya yerleşti

Derslik sıkıntısın yanı sıra şu sıralar milli eğitim müdürü sıkıntısı da yaşayan Kahramanmaraş, üniversite sınavları 1. oturumunda 40. sırada yer alırken 2. oturumda 69. sırada yer aldı.

Konuya ilgili açıklama yapan Eğitim Bir Sen Kahramanmaraş 1 nolu şube başkanı Alparslan Alkış; "Eğitimdeki gidişata artık dur dememiz gerekiyor, gelin hep birlikte bu sorunu çözelim" ifadesini kullandı.

Başarı oranlarının her yıl kötüye gittiğinden yakınan Alkış; "Birinci oturumda her şey yolunda gidiyor ama ikinci oturumda bilgi soruları olduğu için Kahramanmaraş eğitimde her yıl geriye gidiyor. Bazı kişilerin görüşlerine katılmıyorum. (Kahramanmaraş’ta öğrenci sayısı fazla bu yüzden eğitim başarısı düşük diyorlar) hayır öyle değil örneğin bakın Ankara öğrenci sayısı bizden fazla ama 12. sırada." diye konuştu.

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü atamasını da eleştiren Alkış; "Atanacak isim belli olduğunda ataması yapılmadan yer yerinden oynayan bir isim üzerinde duruldu buda bizi çok üzdü" dedi.

Bakanlığın bu yıl orta öğretim il başarı sıralamasını açıklamadığını da söyleyen Alkış; "Bakanlık öğrencilerin psikolojisini bozmamak için sıralamayı yayınlamadı" dedi. (Kaynak: MMM)