Araştırmacı - Yazar Fatih Çitlak, Hz. Mevlana'nın hoşgörüsü ve ehlibeyt sevgisini anlatarak, herkesin bunu örnek alması gerektiğini söyledi.

Günümüzde insanların kendi çevrelerinde Hz. Mevlana gibi olabileceğini ifade eden Çitlak, "Belki onun gibi kıtalara yayılamazsınız ama onun hoşgörüsünü, hürmetini en azından apartmanınızda yaşatabilirsiniz." dedi.

Kahramanmaraş Lale Eğitim ve Kültür Derneği (LALEDER) tarafından "Hz. Mevlana'nın Hoşgörüsü ve Ehlibeyt Sevgisi" konulu konferans düzenlendi. Dün akşam gerçekleştirilen Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki konferansa Araştırmacı Yazar M. Fatih Çitlak konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan LALEDER Başkanı Zeynep Arıkan, Hz. Mevlana'nın yüzyıllar öncesinden kalplere açtığı sevgi ve hoşgörü kapısının bugün sımsıkı kapandığını söyleyerek, "İnsan Filistin'de yaşanan zulmü görünce sanki Hz. Mevlana gibi bir insan bu dünyaya hiç uğramamış zannediyor. Bu gün ihtiyaç duyulan insani kriterler Hz. Mevlana gibi zatlarda mevcuttur. Gelin Allah Resulü'nün ehlibeytine Hz. Mevlana'yla gidelim ve boyun büküp nasibimizi bekleyelim." dedi.

Arıkan'ın konuşmasının ardından kısa bir musiki dinletisinin ardından Araştırmacı Yazar M. Fatih Çitlak, Hz. Mevlana'nın hoşgörüsü ve ehlibeyt sevgisini anlattı.

Ehlibeyt'e olan hürmeti verdiği örneklerle aktaran Çitlak, ehlibeyt muhabbetinin bugün de yaşatılması gerektiğine dikkat çekti.

Bu noktada Hz. Mevlana'yı da örnek gösteren Çitlak, onun anlattığı aşkın bu hayatın içerisinde yaşanmayacak bir aşk olmadığının altını çizerek, "Hz. Mevlana aşkının hep anlatılır ancak bunun hayata ne gibi katkısının olduğu anlatılmaz. Sıkıntıların çözümü bu aşkın ta kendisidir." diye konuştu.

Eshab-ı Kiram'ın birbirlerine olan hürmetini anlatan ve bunların bugünde örnek alınması gerektiğini vurgulayan Çitlak, Hz. Mevlana'nın gösterdiği hoşgörünün ehlibeyt sevgisinin yaşatılmasının zor olmadığını dile getirdi.

Her devirde Hz. Mevlana gibi insanların yetiştiğini kaydeden Çitlak, "Herkes onun gibi olmalı. Belki kıtalara yayılamazsınız ama onun hoşgörüsünü ehlibeyt sevgisini apartmanınızda çevrenizde yaşatabilirsiniz. Değerleri yaşatmak için inanarak yaşamamız lazım." şeklinde konuştu.

Konferansın ardından Çitlak, Kur-an'ı Kerim tilaveti sundu. LALEDER Başkanı Zeynep Arıkan da program sonunda Çitlak'a ve Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a çiçek takdim etti. (CİHAN)