Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve AKMOD, okullarda yangın ve deprem zararlarını azaltmaya yönelik farkındalık eğitimleri devam ediyor.


Farkındalık eğitiminde öğrencilerin dikkatle izlediği slaytta yangın ve doğal afetler öncesi, olay anı ve sonrasında doğru hareket tarzının nasıl olması gerektiği ile ilgili sunumlar yapıldı.

 

Olası deprem ve yangınları hiç zarar görmeden ya da en az zararla atlatmak için 3 yıldır okullarda yangın ve deprem zararlarını azaltmaya yönelik eğitim veren AKMOD birimimiz Süleyman Demirel İlköğretim Okulunda öğrencilere farkındalık eğitimi verdi.

Öğrencilerin dikkatle izlediği eğitimlerde yangın ve doğal afetler öncesi, olay anı ve sonrasında doğru hareket tarzının nasıl olması gerektiği ile ilgili slayt eşliğinde sunumlar yapıldı.

Deprem ve yangın anında neler yapılması gerektiği öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi. Belediyemizce başlatılan gönüllü itfaiyecilik uygulaması ile ilgili okul idarecileri ve öğrencilerle görüşmeler yapıldı, idarecilerden ve öğrencilerden gönüllü itfaiye teşkillerine katılımlar sağlandı.

“Amacımız doğal afetlerde ve yangınlarda can kaybını önlemeye ve zarar azaltmaya yönelik toplumsal bilinç oluşturmaktır” diyen İtfaiye Müdürü ve AKMOD Başkanı Cahit Küçükönder, yangın ve deprem zararlarını azaltmaya yönelik farkındalık eğitimlerinin yıl boyunca tüm okullarda ve mahallelerde uygulamalı eğitim ve tatbikat şeklinde aksatılmadan yürütüleceğini söyledi.