Aksu Dershaneleri olarak bundan 25. yıl önce dershane sektörüne giren FEM üniversite sınavında dereceye giren öğrencilerini ödüllendirdi.

Dershane binasında yapılan ödül töreninde konuşan Genel Müdür Samet Demirci, çeyrek asırlık başarılarını özetledi. Demirci şunları söyledi; “ Dershanemizin başarı grafiği 25 yıl içinde sürekli yükselmiştir. Şu anda il genelinde toplam 13 şubemiz var bunlardan 8’i ilçelerimizde hizmet veriyor. Eğitim zor bir iş, fabrikalar gibi üretim yapmanız mümkün değil. Bir unsuru da yok, öğrenci, veli, öğretmen, dershane hepsi kolektif çalışması gerekiyor. Yani zor, zor ama biz zora talibiz. Tabir yerinde ise öğrenciyi burada kanaviçe gibi işliyoruz.

Geldiğimiz noktada belli, hep zirvede olmak kolay değil. Bunu yaparken başarının gerçek mimarları elbette öğretmenlerimizdir, bu nedenle onları kutluyoruz. Eğitim aynı zamanda bir disiplin işidir, bu disiplini sağlayan idareci arkadaşları da kutluyoruz. Görünmeyen kahramanlarımız velilerimiz var, onlar büyük fedakârlık yapıyorlar. Tabi ki son değil, ilk kutlamamız gerekenler öğrencilerimiz. Onlar gayret etmezse hiçbir öğretmen bir şey yapamaz.

HEDEFİMİZ BÜYÜK

Demirci dershane olarak 12 ayrı alanda il birinciliğini elde ettiklerini belirterek, hedeflerini de büyüttüklerini söyledi. Demirci konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Bu yıl ilimizde 124 öğrenci Tıp Fakültelerini kazanmış bunlardan 80 tanesi dershanemiz öğrencisi yine 106 Hukuk Fakültesinden 79’u öğrencimiz, bu %75’lik büyük bir başarıdır. Sonuç olarak sayısal, sözel ve eşit ağırlıkta ilk üçler dershanemizden çıktı. Kendilerini kutluyorum” dedi.

Törene öğretmenler ve aileler ile başarılı öğrenciler katıldı. Birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere cep telefonu, üçüncülere ise fotoğraf makinesi hediye edildi.

2010 LYS SINAVINDA KAHRAMANMARAŞ DERECESİ YAPAN ÖĞRENCİLERİMİZ

SEFA B. KASIMOĞLU (MF-1, MF-2, MF-3, MF-4 İL BİRİNCİSİ) (HACETTEPE TIP FAKÜLTESİ)

AHMET BEKERECİ (TM-1,TM-2,TM-3,DİL-1,DİL-2 –DİL-3 İL BİRİNCİSİ) LAPTOP
(GALATASARAY HUKUK) (TS-1,TS-2 İL ÜÇÜNCÜSÜ)

ÖMER ÖZELÇİ (TS-1,TS-2 İL BİRİNCİSİ) (KADİR HAS HUKUK)

SEFA KAYA (MF-1,MF-2,MF-3,MF-4 İL İKİNCİSİ) TELEFONU (HACETTEPE TIP FAKÜLTESİ)

EMİR SEYDİ KAYA (TM-1,TM-2,TM-3 TS-1,TS-2 İL İKİNCİSİ) CEP TELEFONU (FATİH ÜNİV. HUKUK)

M.ERGÜN VURAL (DİL-3 İL İKİNCİSİ) (9 EYLÜL ÜNİV. AMERİKAN KÜLTÜRÜ VE EDEBİYATI)

FERDA NEDİRLİ (MF-1,MF-2,MF-3,MF-4 İL ÜÇÜNCÜSÜ) FOTOĞRAF MAKİNASI (HACETTEPE TIP FAKÜLTESİ)

AHMET CAN AHLATLI (TM-1,TM-2,TM-3 İL ÜÇÜNCÜSÜ) FOTOĞRAF MAKİNASI (BOĞAZİÇİ ÜNİV. İŞLETME)

KAHRAMANMARAŞ’TAN ÜNİVERSİTEYİ KAZANAN ÖĞRENCİ SAYILARI

TIP : 124 öğrenciden 80’i
HUKUK : Fakültelerini kazanan 106 öğrenciden 79’u de
DİŞ HEKİMLİĞİ : 19 - 11
ECZACILIK : 25 – 17
MÜHENDİSLİK : 915 - 252
SİYASAL : 7– 3
EĞİTİM : 1116 - 326
FEN EDEBİYAT : 720 – 198
FİZİK TEDAVİ : 20– 319
İİBF : 664 – 160
FEN EDEBİYAT : Toplam 156 öğrenciden 56’sı dershanemiz öğrencisidir.