Kahramanmaraş kent merkezinde faaliyet gösteren dershaneler zincirine yeni bir halka olarak eklenen Fen Bilimleri Merkezi Dershaneleri’nin açılış töreni dün gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş kent merkezinde faaliyet gösteren dershaneler zincirine yeni bir halka daha dün eklendi. Merkezi İstanbul’da bulunan ve 42 yıllık geçmişi olan Fen Bilimleri Merkezi Dershaneleri Kahramanmaraş Şubesi’nin açılış töreni dün saat 16.30’da gerçekleştirildi.

İsmetpaşa Mahallesi Dedezade Caddesi üzerinde faaliyete geçen Dershane’nin
açılış törenine; AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AKP Merkez İlçe Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Baro Başkanı Avukat İsmail Kahveci, Milli Eğitim Şube Müdürleri, diğer dershane müdür ve temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marş’nın okunmasının ardından kürsüye gelen dershaneye öğretmenleri şiirler okudular. Daha sonra Dershane Müdürü Mücahit Aslan, dershanelerin Türkiye genelinde 66. şube olduğunu, 5 katlı dershane binasının kapalı alanının 1200 m2 civarında olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Dershane olarak güçlü bir kadro ile eğitim yılına başladık. Bugün ise resmi açılışımızı yaptığımız için çok mutluyuz. 11 dersliğimiz var. Tüm sınıflarda klima, kütüphanesi, bire bir kabinleri, seminer salonu ve fen bilimleri yayıncılık kaynakları kullanılacak. Fen Bilimleri yayıncılıktan söz edince bu konuda biraz daha derinlemesine bilgi vermek gerekir diye düşünüyorum, 40 yıllık deneyimi olan Fen Bilimleri Merkezi Dershaneleri’nin 2007 ÖSS’de 7 Türkiye birinciliği var ve ilk yüzde 305 derece ile en başarılı dershane olduğumuzu söyleyebilirim.”

Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin 17. büyük il’i olmasına rağmen, OKS ve ÖSS’deki başarı seviyesinin istenilen düzeyde olmamasının üzücü olduğunu belirten Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu müesseseyi açarak Kahramanmaraş’ın güzel evlatlarına hizmet edebilmek ve dolayısı ile Kahramanmaraş’ın başarı seviyesini yükseltebilmek için yola çıkmış bulunuyoruz. Başarının yükselebilmesi için elimizden gelen gayreti gösterme adına sizlere huzurunuzda söz veriyoruz. Bizim inancımıza göre; eğitim-öğretim dünyanın en kutsal işlerinden birisidir. Bize göre suçlu insan yoktur, eğitimsiz insan vardır. Bunun için eğitim ve öğretime son derece önem veriyoruz.”

Açılış kurdelesini İl Milli Eğitim Müdürü Akgül ve Baro Başkanı Kahveci ile birlikte kesen Belediye Başkanı Poyraz ise; “Sıkıntının kaynağını kendiler daha iyi biliyorlar, bunlar eğitimciler. İnşallah açılan bu müesseseler faydalı olurlar. Bundan sonraki sınavlarda başarı seviyemizin yükselmesi elbette bizleri de mutlu eder. Hem bizlerin hem de kardeşlerimizin heyecanı artar. Ümit ediyoruz ki; Kahramanmaraş Türkiye genelinde gösterdiği başarıyı, eğitimde de çok iyi bir yere gelerek gösterir. Dershanemizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. Törende daha sonra davetlilere dershane binası gezdirilerek bilgiler verildi.

Açılış töreninden sonra; Prof. Dr. Üstün Dökmen, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Kahramanmaraşlılara “Kaliteli İletişim” konusunda konferans verdi. (ajans 46 - www.kanal46.tv)



(YASAL VE MANEVİ UYARI: Bu sayfada yer alan haber ve fotoğrafların tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Aksine davranış, kanunen cezayı gerektirdiği gibi; aynı zamanda emek hırsızlığıdır ve hakkımızı helal etmiyoruz.)