Geçen Mayıs ayı içerisinde yaşanan kabine değişikliği öncesi Mili Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik’in 76. maddeye dayandırarak son dakikada Kahramanmaraş Öğretmenevi Müdürlüğüne getirilen Hacı Datlı’nın ataması, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesinden geri döndü.

EĞİTİM BİR-SEN Şube Başkanlığı görevini yürütürken Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik’in 76. madde kapsamında Kahramanmaraş Öğretmenevi Müdürü olarak atadığı Hacı Datlı’nın, TÜRK EĞİTİM SEN’in verdiği hukuk mücadelesi sonucu ataması iptal oldu.

Atama sürecini mahkemeye taşıyan TÜRK EĞİTİM-SEN Kahramanmaraş 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Gökhan; “Eğer yönetmeliğe aykırı bir atama daha yapılırsa yine hukuka gideriz” dedi.

Çelik’in görevden ayrılırken Türkiye genelinde 76. maddeye dayandırarak 900 atama gerçekleştirdiğini ve bu atamaların 5 tanesinin Kahramanmaraş’ta bulunduğunu anımsatan Gökhan, sadece Öğretmenevi’ne yapılan atamayla ilgili mahkemeye gittiklerini söyledi.

Gökhan bunun nedeni ise şöyle açıkladı: “Sendikalar hak arama yeridir. Bir sendika, üyelerinin haklarını korumak zorundadır. Bu yanlışlık karşısında Türk Eğitim-Sen’inde bir üyesi olsa onun içinde dava açardık.”

Mayıs ayı içerisinde yapılan atamaların haksız olduğunu o tarihlerde yanlış olduğunu belirttiklerini hatırlatan Gökhan; “O kadar beyanlarımıza rağmen bizi dinleyen olmadı. Biz de Türk Eğitim-Sen olarak bu usulsüz atamayı yargıya taşıdık. Yargı yaptığımız başvuruyu haklı buldu ve atamayı iptal etti.” diye konuştu.

Mahkeme kararının tebliğinden sonra Hacı Datlı’nın yerine, asaleten biri atanıncaya kadar Kahramanmaraş Valiliği tarafından geçici görevlendirme ile atama yapabileceğini belirten Gökhan, Öğretmenevin Müdürlüğüne, Müdürlük sınavında başarılı olmuş kişilerin atanabileceğini de sözlerine ekledi. (Kaynak: Manşet - www.kanal46.com)