Kahramanmaraş Anadolu İmam-Hatip Lisesi tarafından organize edilen geleneksel pilav günü sebebiyle, bu okuldan mezun olanların bir araya geldiği günde, siyasetçiler, işadamları, bürokratlar ve esnafla birlikte çok sayıda vatandaşlar imam hatipli olmanın ayrıcalını yaşadılar, hasret ve özlem giderdiler.


Havanın yağışlı olması sebebiyle salona alınan İmam Hatip Mezunlarının 8. pilav günü etkinliklerinin açılış konuşması öncesi okulun spor salonunda Kur’an-ı Kerim okundu. Bunu yer yer mehter takımının müzik ziyafeti takip etti.


Pilav günü etkinlikleri doğrultusunda, açılış konuşmasını KAMİM-DER Başkanı Yunus Doğru yaptı. Doğru, imama hatip liselerine sahip çıkan başbakan R.Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederken, “Bize yakın olduğunu bildiğimiz kimselerin bize uzak durmaları bizleri üzüyor.  Kimse bize sırtını dönmemeli. Çünkü bize böyle öğretti hocalarımız. Biz imam hatip lisesi olarak, kanunlara, nizamlara her zaman sadık ve saygılı olduk. Okullarda Kur’an ve siyer derslerini mecburi tutan başbakanımız sayın Erdoğan’a minnettarız. Çünkü kendisi de bir imam hatipli. Bu bakımdan onunla ne kadar öğünsek, ona ne kadar teşekkür etsek az. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim” dedi.


İMAM HATİPTE OKUMADI AMA, BU OKULUN FAHRİ MEZUNU!


Konuşması için sahneye davet edilen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise, imam hatip lisesi mezunu olmadığı halde, 1980-81 yıllarında bu okuldaki değerli hocalarla birlikte olduğunu, onlardan dersler aldığını, öğretmenlik dahi yaptığını söyledi. Poyraz şunları söyledi; “Bu sebeple herkes beni imam hatipli bilir. Ben fahri imam hatipliyim. Şunu bilirim, imam hatipli olmak bir farklılık, ayrıcalıktır. Üzerimizde emeği olan bütün hocalarıma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


Poyraz’ın konuşması bitiminde söz alan okul müdür yardımcısının kısa açıklaması ardından, okul öğrencilerinden oluşan musiki-ilahi gurubu misafirlere ilahi ziyafeti çekti, gönülleri doyurdular.


Okul müdürü Yusuf Dönmez ise, okulu ile ilgili kısa bilgiler verdi, bu etkinlik için kendilerine destek verenlere teşekkür etti, imam hatipli olmanın önemini, ayrıcalığını misafirlerle paylaştı.


Okul mehter takımının da müzik ziyafeti ardından, etkinliğin final konuşmasını yapan Hüseyin Bahar, mezun olduğu okula övgüler yağdırdı, arkasından duasını yaptı. 


Programın son deminde misafirlere geleneksel hale gelen pilav ve ayran ikramında bulunuldu.


KATILIM ÇOK FAZLAYDI…


Bu yıl sekizincisi düzenlenen mezunlara pilav etkinliğine katılanlar arasında; Adalet Bakan Yardımcısı Av.Veysi Kaynak, AK Parti Milletvekilleri; Nevzat Pakdil (aynı zamanda da eski TBMM Başkanvekili), Dt.Sıtkı Güvenç, eski milletvekili Fatih Arıkan, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti Merkez  İlçe Başkanı Necati Okay, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Av.Fırat  Görgel, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, İl Müftüsü  Muhammed Gevher, Defterdar Osman Koçaş, Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, İl  Genel Meclis Üyesi Ekrem Ergin, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, bazı esnaf oda başkanı, tanınmış işadamlarımızdan Eshabil  Tanrıverdi ile Mahmut Arıkan, Tes-İş Şube Başkanı  Lütfi Ergin ve arkadaşları, Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöğen, Saçaklızade  Vakfı Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Şirikçi, imama hatibin emekli fizik öğretmeni Sıfırcı İsmet hoca, (kopya çektirmemesi ile ünlü), belediye meclis üyesi M.Kemal Hançerli, Tema Vakfı Başkanı  Cafer Kalalı, Ak Parti camiasından, tanınmış esnaf ve işadamı Ayhan Hançerkıran, bu okuldan mezun bazı bürokratlar, işadamları ve çok sayıda vatandaşa topluluğu katıldı. (Kimlik- www.kanal46.com)


 

Editör: TE Bilisim