Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazı Tanılır, Kahramanmaraş’ta 2010–2011 öğretim yılında açılması planlanan “İsmail Kurtul İlköğretim Okulu” inşaatını ziyaret ederek bilgi aldı.

Bin 500 m² alanı olan okul 24 derslikten oluşuyor. Okulda özürlü öğrenciler için özürlü asansörü ve lavabolar var. Sınıflarda sıcak ve soğuk hava sirkülâsyonu, akıllı tahta, her öğrenciye ayıt birer dolap ve birer ortopedik sıra ve laboratuarlar mevcut. Okula öğrenciler için ayrı spor salonu ve 3 adet anaokulu sınıfı yapılması planlanıyor.

Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı ve İSKUR Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İş adamı Abdulkadir Kurtul, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve iş dünyasını kentte eğitim veren okullarla yakınlaştırmayı amaçlayan Eğitime Destek Projesi ‘EDE’ projesi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte çalışmak istediklerini söyleyerek, Kahramanmaraş’ta her zaman eğitime destek vereceklerini söyledi.

Okulu büyük bir titizlikle inceleyen Vali Tanılır, özellikle inşaatı devam etmekte olan bir okula örnek sınıf yapılarak, sınıfla ilgili yapılan çalışmaların ve eksikliklerinin görülmesi açısından manidar olduğunu söyleyerek, okullarda örnek sınıf projesinin yapılacak olan okullarda da devam etmesi gerektiğini söyledi. Kahramanmaraş’a yapılan İsmail Kurtul İlköğretim Okulu’nun şehrin örnek okullarından biri olacağını söyleyen Vali Tanılır eğitime yapmış olduğu desteklerinden dolayı iş adamı Abdulkadir Kurtul’a teşekkür etti. (Valilik - www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim