Son açıklanan üniversiteye giriş sınav sonuçları Kahramanmaraş'ın eğitimde son yıllarda istikrarlı ve düzenli (!) bir şekilde gerilemeye devam ettiğini ortaya koydu.

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, gidişatın kötü olduğunu söyleyerek; "Sınavlarda başarısız sonuçlar elde eden okullarımızdada müfettişlerimiz tarafından incelemeler başlatacağız" dedi.

Kahramanmaraş her yıl düzenli olarak eğitimde gerilemeye devam ediyor. Geçen yıl tek oturumda yapılan ve 2 kısımdan oluşan ÖSS sınavlarında Kahramanmaraş 1. Bölümde 39. sırada yer alırken 2. Bölümde ise 63. sıraya yerleşmişti… YÖK sınav sistemini değiştirdi ve geçtiğimiz günlerde yapılan ÖSS sınavının yani YGS'nin ilk oturumu sonuçları açıklandı.

Kahramanmaraş’tan YGS sınavına 23 bin öğrenci girerken Türkiye genelinde ne yazık ki 42. Sıraya yerleştik.

Yapılan projelerin eğitime olan katkısı tartışılırken Milli Eğitim Müdürlüğü de gerilemenin nedenlerini araştırmaya başladı. Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, gidişatın kötü olduğunu söyleyerek; "Başarısız okullarda müfettişlerimiz tarafından incelemeler başlatacağız" dedi.

EĞİTİM BİR-SEN DE TEPKİ GÖSTERDİ!

Öte yandan; Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Alparslan Alkış ise konu hakkında yaptığı açıklamada okul ve derslik sayısının eksikliğini mazeret olarak göstermenin doğru olmadığını söyledi.

Türkiye'nin birçok yerinde fiziki imkan eksiklikleri olmasına rağmen YGS'de Kahramanmaraş'tan daha başarılı sonuçlar alındığını rakamların ortaya koyduğunu belirten Alkış, Kahramanmaraş'taki eğitim başarısızlığının çözümü için yeni çalışma ve projeler ortaya konulması gerektiği görüşünü de savundu. (Kaynak: MMM - www.kanal46.com)