Mucit Abla Elçin Yalçıneli’nin sergilediği bilimsel gösteri öğrenciler tarafından ilgi ile izlendi. TRT’de yayınlanan “Küçük Mucitler” programının hazırlayıcılarından Elçin Yalçıneli, sergilediği gösterisinde bilimin hem çok eğlenceli hem de çok şaşırtıcı olabileceğini gösterdi.

İnovasyon kültürünü küçük yaşlarda çocuklara kazandırmak için Türkiye’nin çeşitli yerlerinde gösteriler düzenleyen Yalçıneli, Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen program ile Özel Ali Kenger ve Özel Rabia Arıkan İlköğretim Okulu öğrencileri ile bir araya geldi.

Atık malzemelerle, birbirinden ilginç deneyler yapan Yalçıneli, öğrencilerin şaşkın bakışları arasında gösterisini sunarken büyük alkış aldı. Altı kesik su şişesinden hava tabancası yapma, iplerden hayvan sesleri çıkarma gibi birbirinden ilginç deneyler yapan Yalçıneli, öğrencileri hem güldürdü hem de düşündürdü.

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'nü birincilikle bitiren ve yaptığı deneylerle çocuklara bilimi sevdiren ve Mucit Amca olarak bilinen Melih Yalçıneli'nin eşi Elçin Yalçıneli'nin yaptığı deneyler büyük ilgi gördü.

Özellikle dikiş iplikleriyle yapılan deneyde, ipten çıkan fare, kedi ve köpek seslerini duyan öğrenciler, meraklı gözlerle gösteriyi izlerken gülmekten kendilerini alamadılar. Kendileri de deneme yapmak isteyen öğrenciler sahneye çıkarak, Yalçıneli’nin gösterisine eşlik ettiler.
Programa ilgi yoğun olurken, salonun dolması nedeniyle öğrencilerin büyük bir kısmı da ayakta kaldı. (www.kanal46.com)