Kahramanmaraşlı öğrenci Celalettin Hulusi Erkaplan, Galatasaray Üniversitesi İşletme Fakültesi’ndeki öğretimine devam ederken, başarısını ispat etmek için, bu yıl ikinci defa girdiği ÖSS sınavlarında ÖSS-SAYI–1 de 297.560 puan alarak Türkiye 5.si olmayı başardı.

Kahramanmaraşlı öğrencinin aldığı başarılı sonuçları açıklamak üzere aynı zamanda avukat olan Annesi Benian Erkaplan’ın bürosunda bir basın açıklaması yapıldı. Burada yapılan açıklamada Hulusi Erkaplan’ın geçen yıl ÖSS’de yine büyük başarılar elde ettiğini ancak bu kadar çok puan elde edemediği belirtilerek, yeni başarının tam bir azmin zaferi olduğu belirtildi.

Ajans 46'nın da takip ettiği ve derecesinin açıklandığı toplantıda konuşan süper öğrenci Erkaplan, geçen yıl hedeflediği başarıyı bu yıl tutturduğu için çok mutlu olduğunu belirtti. Eşit ağırlıklı-1’de Türkiye 9.su, Sözel-1’de Türkiye 28.si olduğunu da vurgulayan Erkaplan, duygularını şöyle dile getirdi:

“Bu zor hedefi yoğun bir çalışma temposu ile gerçekleştirdim. Sınavdan çıktığımda böyle bir derece bekliyordum. Sanıyorum Kahramanmaraş’a da iyi bir derece getirdim. Diğer öğrenci arkadaşlarım kendilerine daha fazla güvenerek, inanarak çalışırlarsa, aynı dereceyi hatta daha da üzerinizde bir başarı elde edeceklerine inanıyorum.”

Şu anda okulumu bırakmak istemediğini de ifade eden Erkaplan, “Kolay değil Fransızca eğitim veren bir fakültede okumak. Bir ara bırakmak ta aklıma geldi ama. Şimdi ayrılmayı düşünmüyorum. Yoksa bu puanımla da her yere rahatlıkla girerim. Şu anda böyle bir düşüncem yok. Bu yıl sınava bir ölçüde kendimi denemek için girdim” diye konuştu.

Öğrencinin annesi Avukat Benian Erkaplan, oğlunun başarısı dolayısıyla aile olarak çok büyük sevinç yaşadıklarını ifade ederek; “Oğlum geçen yıl da çok büyük başarı elde etmişti. Kahramanmaraş merkezinde 3 dalda birincilik kazanmıştı. Bu sene de Türkiye derecesi hedefleyerek bu sınava girdi. Hedefine de ulaştı. Kahramanmaraş içinde çok büyük bir başarı oldu. Çok büyük bir duygu, Allah her aileye böyle bir sevinç nasip etsin.” (Ajans 46 - www.kanal46.com)



Editör: TE Bilisim