Kahramanmaraş'ta, “Son Peygamber'in (SAV) Hayatı” Konulu Ufka Yolculuk Yarışması Düzenlendi.


Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nün Son Peygamber Platformu ile birlikte düzenlediği “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmasına” başvuru kayıtları başladı.
Yarışmayı Kahramanmaraş'ta Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, proje ortağı olarak düzenliyor.
Yarışmaya katılmak isteyenlerin, www.ufkayolculuk.com adresinde yayınlanmakta olan yarışma başvuru formunu doldurmalarının yeterli olduğu açıklandı. Başvuru formunda alınan bilgilerin 3. şahıslarla paylaşılmayacağı da duyuruldu.
Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları, H.1436 / M.2015 yılında Türkiye de Türkçe, Dünya genelinde ise İngilizce dilinde düzenleneceği, yarışmanın Türkçe dilinde “Kur’an-ı Kerim’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi / Prof.Dr. İsmail Lütfi Çakan, N.Mehmet Solmaz” kitabından, İngilizce dilinde “Muhammad / Martin Lings” kitabından yapılacağı açıklandı.
6 (altı) farklı kategoride yapılacak yarışmanın A, B, C, D ve E kategorilerinin Türkçe dilinde, F kategorisinin ise İngilizce dilinde yapılacağı duyuruldu.
Sınava katılım ücretsiz olmakla beraber, yarışmacılar kitaplarını kendileri temin edecekler.
Yarışma kitabı ise; Kahramanmaraş'ta Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği; Belman sitesi Kat:1 No:60 ( Tel: 05334123064) adresinden temin edilebilecek.
Yarışma Sınav Merkezlerinin e-posta ve sms yolu ile yarışmacılara bildirileceği ve sınav merkezleri hakkındaki gelişmelerin yarışma sitesinden takip edilebilecek.
Yarışma sınavı ise, 8 Cemaziyelahir 1436 / 29 Mart 2015 pazar günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek.


Yarışmanın Amacı Nedir?


Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmaktır.


Neden Peygamberimizin Hayatı?


Cevabı Prof. Dr. M. Es’ad Coşan Hocaefendi’den;


“Allah’ın en sevgili kulları peygamberleridir. Çünkü onları kendisine elçi olarak seçmiş, vahyine mazhar kılmış, insanlara onlar vasıtası ile emirlerini göndermiştir. İnsanların en şerefli tabakası peygamberlerdir.


Peygamberlerin eşrefi, eşrefü’l-mürselîn, seyyidü’l-evvelîn vel’âhirîn, imâmü’l-müttakîn, Peygamber Efendimiz’dir. Bir Müslüman’ın önce Peygamber Sallallahu Aleyhi Vesellem Efendimiz’i iyice tanıması lazım! Allah’ın emirlerini tutan bir Müslüman olarak yaşamak isteyen ne yapmalı? Peygamber Sallallahu Aleyhi Vesellem Efendimiz’i kendisine örnek almalı, sünnetini, hayatını, zihniyetini, hayatı hakkındaki görüşleri öğrenmeli, kendisini ona göre ayarlamalı. Çünkü Kur’an’ı ondan daha iyi anlayabilmiş, Allah’a güzel kulluk yapabilmiş kimse yok. En güzel kulluğu yapan, Kur’an’ı en iyi anlayan o. En iyi Müslüman’ın nasıl olması gerektiğini düşündüğümüz zaman karşımızdaki en güzel numune, örnek insan, parmakla gösterilecek, ibret alınacak, uyulacak insan Peygamber Sallallahu Aleyhi Ve Sellem Efendimiz…”


Merkezi Ödüller


A-B-C-D Kategorileri İçin


Birinci olanlara     : 2 adet Umre + 2500TL
İkinci olanlara      : 1 adet Umre + 1500TL
Üçüncü olanlara   : 1 adet Umre + 500TL
4.-10. olanlara : iPad mini


E ve F Kategorisi


Birinciye : SONY NWZ-E474 mp3 player (8GB)
İkinciye : SONY NWZ-B173 mp3 player (4GB)
Üçüncüye : SONY NWZ-B172 mp3 player (2GB)


Kahramanmaraş Ödülleri
C kategorisi
1. 2000TL
2. 1500tl
3. 1000tl
B kategori
1.Laptop
2. Akıllı tlf.
3. Tablet
A kategorisi
1.Laptop
2. Akıllı tlf.
3. Tablet


Yarışma Kategorileri


Ufka Yolculuk Siyer Bilgi Yarışması A,B,C,D,E,F olmak üzere 6 kategoride yapılacaktır ve her kategoride 100 soru sorulmaktadır.


 A Kategorisi: 14 yaş ve altı ( 1 Ocak 2000 sonrası doğanlar)


B Kategorisi: 14-19 yaş arası ( 1 Ocak 1995 – 31 Aralık 1999 arası doğanlar )


C Kategorisi: 19 yaş ve üzeri ( 1 Ocak 1995 öncesi doğanlar )


D Kategorisi: İhtisas Kategorisi


E Kategorisi: Online Katılımcılar


F Kategorisi: Online Katılımcılar – İngilizce


Kategorilere Göre Sorumluluk Alanları


Sınavda sorumlu tutulacak bölümler her yaş grubunda ilgili yaşa hitap edecek şekilde seçilmiş olup, zorluk derecesi de yine yaş grubu dikkate alınarak seçilmektedir.


Buna Göre:


A Grubu: Mekke ve Medine Dönemi


B Grubu: Mekke ve Medine Dönemi


C-D-E Grubu: Tüm Kitap


F Grubu: Muhammed: His Life Based on theEarliestSources (Martin Lings)


Başvurular; 25 Ekim 2014 tarihinde www.ufkayolculuk.com adresinden yapılmaya başlanan kayıtlar,31 Ocak 2015 tarihinde sona erecek.