Kahramanmaraş Belediyesi tarafından Karacasu’da yaptırılan kütüphane düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Kahramanmaraş Belediyesi Karacasu Halk Kütüphanesi’nin açılış töreninde bir konuşma yapan Ak Partili Belediye Başkanı Mustafa Poyraz; şunları kaydetti: “Bir güzel hafta içerisindeyiz. Kütüphane haftası. Bir gün önce Kavlaklı’da kütüphanemizi açtık. Bugün burada Karacasu Kütüphanemizi açıyoruz. Önümüzdeki günlerde de şehrimizin değişik bölgelerindeki kütüphaneleri hizmete açacağız. Şu anda 6 yerde kütüphane hizmetimiz var ve biz bu sayıyı 10-15’e çıkaracağız. Çünkü insan bilmediğinin düşmanıdır. Çok zeki bir çocuğumuz ortamı müsaitse, evi müsait değilse heder olur gider. Bizlerin görevi bu tür mekanları hazır hale getirerek çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetine sunmak.

Artık bilgiye ulaşmak kolaylaştı. Eskiden bir kelime öğrenebilmek için sayfalar karıştırır, kitaplar aktarırdık. Şimdi internete giriliyor ve sadece ismi yazıldığı zaman bütün bilgileri geliyor. Eğitim konusu ilimizin ve ülkemizin yakından ilgilenilmesi gereken bir konu. Biz de bu manada çorbada tuzumuz olsun istedik. Valiliğimiz, Özel İdaremiz ilgileniyorlar. Burada mekan da bu doğrultuda hazırlandı. Burası çocuklarımızın talepleri doğrultusunda gece 11’e kadar açık olacak. Bu tür mekanların sayılarının artması gerekiyor. Aksi takdirde internet cafelerin sayısı her geçen gün artıyor. İnternete giden çocuklardan da pek hayır gelmediğini biliyoruz. Çünkü kendileri için en faydalı olan şeylerle doldurulması gerekirken, beyinleri maalesef faydasız şeylerle dolduruluyor. Biz bu sorumluluk içerisinde bu tür kütüphanelerimizin sayılarını artıracağız.”

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek kütüphane gezildi.

Kahramanmaraş Belediyesi Karacasu Halk Kütüphanesi’nin açılışına; Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Özcan Konuklar, Mustafa Uzunlar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Topçuoğlu AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ile çok sayıda parti yöneticisi ile Belediye Meclis Üyeleri, İl genel Meclis Üyeleri, belediye birim müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. (www.kanal46.com)