Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “Nübüvvet ve Medeniyet Sempozyumu” için Kahramanmaraş'a gelen ilahiyat fakültesi anabilim dalı hocaları Dulkadiroğlu Belediyesi'nin düzenlediği akşam yemeğinde bir araya geldi.


Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen "Nübüvvet ve Medeniyet Sempozyumu" kapsamında çeşitli söyleşilere katılan ilahiyat fakültelerinin Kelam anabilim dalı hocaları, Dulkadiroğlu Belediyesi'nin Çamlıca Restoran'da düzenlediği akşam yemeğinde bir araya gelerek hasbıhal etti.


Programda değerlendirme konuşması yapan Belediye Başkan Yardımcısı Sebük Tekin Alparslan, maneviyat levhalarını okumada insana yön gösteren isimlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.


"Bilginin hoyratça üretildiği ve tüketildiği, ilginin ise bir o kadar azaldığı bir dönemdeyiz. Bilgi, tescile dahi gerek duymaksızın bilgisayar ekranlarımızdan akıp geçiyor" diyen Alparslan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Söz konusu olan medeniyetimiz ve onun özgün karakterine dair hususlar olduğunda elbette seçici davranmalıyız. Zira doğruyu yanlıştan ayıran ve bizi biz eden bilgi kaynaklarımız bizi biz yapmaya ve biz üretmeye devam etmelidir. Toplumumuz ruh ve düşünce sağlığı bakımından gelişimini siz değerli hocalarımızın gayretleriyle sürdürecektir. Maneviyat trafiğimizi düzenleyen yön levhalarını doğru okumada sunacağınız katkılar bizleri sağ salim neticelere ulaştıracaktır. İnşallah. Zira kardeşlik hukukuyla mensuplarını birbirlerine bağlayan yüce dinimizin ayrılık üretmesi mümkün olmadığı halde müminlerin kendi aralarında ötekileştirme gayretleri yön levhalarının yanlış okunmasıyla ilgilidir."


Alparslan, sözlerini "Kelam ustalarının huzurunda belediyemiz adına kelam etmenin heyecan ve mutluluğuna ilaveten böyle bir akşamda duyduğumuz mutluluğu tekrar belirtmek isterim. Hepiniz hoş geldiniz" diyerek tamamladı.