Ankara Sanat Evi (ANSE) oyuncuları “Biz Varız” isimli tiyatro oyunuyla Kahramanmaraşlılarla buluştu. ‘Kimse Yok mu’ Derneği Kahramanmaraş Şubesi’nin organizesinde sahnelenen tiyatroda zengin bir ailenin fakir bir aileye olan yardımı işlendi. Tiyatro izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde sahnelenen tiyatro oyununa çok sayıda vatandaş katıldı. Tiyatro öncesi bir açılış konuşması yapan ‘Kimse Yok mu’ Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Osman Altunköprü, derneğin faaliyetlerinden bahsetti.

İnsanlara yardım etmenin dinin emirlerinden olduğunu ifade eden Altunköprü, “Yüce Mevla insanlara her türlü zenginliği karşılık almadan lütfetmiştir. Gelin biz de bu lütufları insanlarla paylaşmanın mutluluğunu yaşayalım. Bu sayede dünyada huzuru, barışı ve kardeşliği tesis etmede payımız olsun.” dedi.

Altunköprü’nün konuşmasından ardından Serkan Öztürk’ün yazıp yönettiği “Biz Varız” isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Derneğin faaliyetlerinin içerisinde yer aldığı tiyatro oyunu kimi zaman güldürürken, verdiği mesajlarla da insanları düşündürdü. Zengin bir ailenin ‘Kimse Yok mu’ Derneği aracılığıyla fakir bir aileye yardımını konu edinen tiyatro oyunun da, “Sana yardımım kendimeymiş meğer.” cümlesi vurgulandı.

Kardeş aile olmanın öneminin ortaya konduğu oyun izleyicilerden büyük alkış aldı. Oyun sonrasında Şube Başkanı Osman Altunköprü, Ankara Sanat Evi oyuncularına teşekkürlerini sunup, çiçek takdim etti. İlkay Göçmen /cihan (www.kanal46.com)