Köylüler, ürün desteği ile köylerine lise yaptıracak. Bursa'nın Mudanya ilçesi Mürsel köyünde köylülerin ürün desteği ile yaptırılacak lisenin protokolü Bursa Valiliği'nde imzalandı.

Mudanya İçesi Mürsel Köyü Muhtarlığı tarafından eski okul binası yerine yaptırılacak okul, 18 derslikli olacak ve yaklaşık 500 öğrenci eğitim görecek. Lisenin protokolü Vali Şahabettin Harput, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Köy Muhtarı Hüseyin Çakır tarafından imzalandı. Bursa Heykel Valililik binasında imzalanan Mürsel köyü lisesinin protokol törenine muhtarlık azaları da katıldı.












Protokol töreninde konuşan Vali Şahabettin Harput, bu zamana kadar köylerde görülmedik bir eğitim seferberliğinin Mürsel köyünde başlatıldığını belirterek, "Bize böyle bir talep gelince, 'bu zamana kadar hiçbir köye bir lise yapılmadı. Sizler bunu yapabilecek misiniz?' diye sorduk. Ancak başta muhtarımız olmak üzere köylüler, 'bizde bu potansiyel var ve bunu biz en güzel şekilde yaparak eğitimin hizmetine sunacağız' dediler." şeklinde konuştu.

Okulun isminin 'Mürsel Köyü Lisesi' olacağını kaydeden Vali Harput, "İnşallah bugün hep beraber protokolünü imzaladığımız bu köy lisesinin en yakın zamanda temeli atılacak. 2010-2011 eğitim öğretim yılına yetiştirilmeye çalışılacak. Bu köylülerimizin, vatan, millet, insan sevgisi beni ziyadesiyle memnun etti. Kendilerini muhtar beyin nezdinde kutluyor ve teşekkür ediyorum." dedi.

Mürsel Köyü Muhtarı Hüseyin Çakır ise daha önce de köylerinde bir okulu kendi imkanları ile tamamladıklarını hatırlattı. Çakır, kendi köyleri ile beraber çevrede bulunan 12 köyden öğrencilerin taşımalı eğitimle Mudanya ve Bursa'ya gönderildiğini, bununda zaman kaybı ve eğitim kalitesinin düşmesine neden olduğunu vurguladı.

Yapacaları lise ile ile hem bu sorunu gidermek, hem de köylerinin canlanmasına zemin hazırlamak istediklerinin altını çizen Hüseyin Çakır, "İnşallah bu okulumuzu da en kısa zamanda tamamlayarak kurdelesini beraber kesmek istiyoruz. Yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olacak bu liseyi, başta bize bağlı yaklaşık 800 villanın bulunduğu 20 villa grubunun vereceği parasal destek, sponsorlar ve köylülerimizin ürünlerinden yapacağı katkı ile tamamlayacağız. İmzaladığımız bu protokolün diğer köylere de örnek olmasını temenni ederim." şeklinde konuştu.

Mürsel köyü lisesinin protokolü Vali Şahabettin Harput, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Köy Muhtarı Hüseyin Çakır tarafından imzalandı. (trt.net.tr)