Kahramanmaraş Kahramankent Eğitim Kurumları, Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonrasında kurumsal başarısını bir kez daha kanıtladı.

Kahramankent Eğitim Kurumlarına bağlı olan Özel Rabia Arıkan İlköğretim Okulu OKS Türkiye birincisi çıkarırken, iki öğrencisi de tüm sorulara doğru cevap vererek derece elde etti. Bunun yanında Kahramanmaraş’ta Rabia Arıkan ve Ali Kenger İlköğretim Okulları’nda 37 kişi Kahramanmaraş’ta ilk yüz arasına girme başarısını gösterdi.

OKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Kahramankent Lisesi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Kahramankent Eğitim Kurumları Genel Müdürü Adem Ceylan, okullarından Türkiye birincisi çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kahramankent Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan Özel Rabia Arıkan ve Ali Kenger İlköğretim Okulları’nın geçen sene de OKS’de yüzde yüz yerleştirme başarısı ile Türkiye 12’inciliği ve 13’üncülüğü elde ettiğini hatırlatan Ceylan, bu yılda büyük başarı elde ettiklerini, bu başarıyı da Kahramanmaraş’a hediye ettiklerini ifade etti.

Özel Rabia Arıkan İlköğretim Okulu Müdürü Ali Pehlivan da, “Daha iyi olmaya çalışmayan, iyi olarak da kalamaz.” sloganı ile çıktıkları yolda yılbaşından beri Türkiye geneli derece elde etmek için hedefe kilitlendiklerini belirtti.

Bu hedef ve motivasyonu yıl içerisinde öğrencilere çok güzel bir şekilde aktardıklarını kaydeden Pehlivan, “Yıl içerisinde yaptığımız ekstra kurslar, etüt çalışmaları ve birebir ilginin çok büyük faydasını gördük. Biz inanıyoruz ki eğitim 3 saç ayağından müteşekkil bir yapıdır. Eğitime inanmış fedakar eğitim kadromuz, başarılı, çalışkan öğrencilerimiz ve ilgili velilerimizle birleşince başarı kaçınılmaz oluyor.” dedi. (cihan, Ajans 46 - www.kanal46.tv)