Kahramanmaraş İl Müftüsü Bekir Gülce, Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır’ı ziyaret ederek gül takdim etti. İl Müftüsü Gülce, Kutlu Doğum Haftası nedeni ile Kahramanmaraş’ta düzenlenen etkinliklerle ilgili Vali Tanılır’a bilgi verdi.

“Kutlu Doğum Haftası” çerçevesindeki etkinliklere Sabancı Kültür Merkezinde İl Müftülüğünce düzenlenen “ Kur’an ve Hz. Muhammed” paneli ile devam edildi. Panele katılan misafirlere girişte gül ile “Kur’an ve Hz. Muhammed” konulu kitapçık dağıtıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan panel, Ulu Camii İmam Hatibinin okuduğu Kur’an-ı Kerim ile devam etti. Panelde bir konuşma yapan İl Müftüsü Bekir Gülce, 1439uncu Kutlu Doğum Etkinlikleri çerçevesinde İlimizde yapılan faaliyetleri anlattı. Gülce, "İnsanlık dünden daha çok bugün Hz. Muhammed'in davetine muhtaçtır. O'nun davetine uyarak, sevginin, barışın, hoşgörünün esas alınmasını, hak ve hukukun korunarak adaletin tesis olunmasını istiyoruz. Hz. Muhammed'in ikaz ve uyarılarını dikkate alarak insanlığın cehalet, adavet ve kavgalardan kurtulmasını bekliyoruz” diye konuştu. İl Müftüsü konuşmasının ardından temsili olarak Vali Tanılır ve misafirlere gül dağıtımı yaptı.

Pazarcık Akdemir Köyü Muhtarı İbrahim Ongan, Peygamberimiz Hz. Muhammed’e duyduğu sevgisini anlatan “Muhammed” isimli şiirini okudu.

Daha sonra İl Müftüsü Bekir Gülce’nin yönettiği panelde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekeriya Pak “Kur’an ve Hz. Muhammed” , Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Ali Kirman “Toplumsal Hayatta Kur’an ve Hz Muhammet’in Önemi” isimli sunumlarını gerçekleştirdiler. Programın sonunda İl Müftü Yardımcısı Yakup Yıldırım tarafından Veda Hutbesi okundu.

Programa Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Vali Yardımcıları Volkan Barış Göçmez ve Servet Güngör, İl Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.