Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, 16 Temmuz’da sona erecek üniversite tercih günlerinde sağlık alanındaki bölümleri seçmeyi düşünen adaylara tavsiyelerde bulundu. Sağlık eğitiminin kolay olmadığını belirten Kazancıoğlu, özellikle bu alanda topluma hizmet etmekten mutluluk duyacak adaylara ihtiyaç olduğunu söyledi.


Her dönem güncelliğini koruyan meslek dallarına sahip olması, istihdamının kolaylığı ve ihtiyacın hiçbir zaman eksilmemesi nedenleriyle öne çıkan sağlık alanları 2015-2016 Eğitim-Öğretim dönemi öncesinde de popülerliğini koruyor. Türkiye’nin ilk sağlık üniversitesi olan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nin rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, yeni dönemdeki hedeflerini açıkladı. 16 Temmuz’da sona erecek üniversite tercih günlerinde sağlık alanındaki bölümleri seçmeyi düşünen adaylara da tavsiyelerde bulunan Rümeyza Kazancıoğlu, sağlık eğitiminin kolay olmadığını ve bu nedenle öğrencileri sıkı bir çalışma temposunun beklediğini söyledi. Sağlık alanında topluma hizmet etmekten mutluluk duyacak adaylara ihtiyaç duyulduğunu belirten Kazancıoğlu, “Sağlık eğitimi kolay değil ve insan sağlığı yerine konulamayacak bir kavram. Dolayısıyla hepimizi çok sıkı bir çalışma bekliyor. Adaylarımız sağlık alanını gerçekten istedikleri için tercih etmeliler. Çünkü bunu bir iş gibi değil, yaşam biçimi olarak görmek gerekiyor. Sağlıkta hizmet etmek diğer işlere benzemiyor. Bu alanı gönüllerinden geçiriyorlarsa Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi 172 senedir olduğu gibi bugün de burada ve tüm adayları bekliyor” diye konuştu.


“TÜRKİYE’NİN SAĞLIKÇILARINI YETİŞTİRİYORUZ”
Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi olarak Türkiye’nin sağlıkçılarını yetiştirdiklerini belirten Kazancıoğlu, “En iyi bildiğimiz işi en iyi şekilde yaparak Türkiye’nin sağlıkçılarını yetiştiriyoruz. Şimdiye kadar 2000’nin üzerinde öğrenciye ulaştık. Gelecek öğrencileri, alanlarında tecrübeli akademisyenler ve iyi bir çalışma ortamı bekliyor. Teknik altyapısı gelişmiş uygulama laboratuarlarımızda en iyi mesleki donanımı edinecekler. Burayı kendi yuvaları gibi benimseyen öğrencilerimiz, kapıdan girdikleri andan itibaren akademisyenlerimizden de destek alarak akıllarından geçen ve araştırmak istedikleri konulara yöneliyor” ifadelerini kullandı.



Bu sene açılan yeni programlarla 20 bölüme ulaştıklarını belirten Rümeyza Kazancıoğlu, ÖSYM kılavuzundaki bursların yanı sıra ilk 2000’e giren öğrencilere değişik oranlarda burslar verildiğini söyledi. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne ilk tercihinde yer veren adaylara yönelik de bursları olduğunu belirten Kazancıoğlu, başlangıçta burs alamayan öğrencilere ise ilerleyen yıllarda performanslarına bağlı olarak başarı bursu verdiklerini ifade etti.


40 ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ
Şimdiye kadar 40 farklı üniversite ile ikili anlaşma imzaladıklarını belirten Rümeyza Kazancıoğlu, “Şimdiye kadar yaptığımız anlaşmaların içinde en çarpıcısı Johns Hopkins Üniversitesi ile geliştirdiğimiz ortak müfredat çalışması oldu. Bunun dışında Sheffield ve Aachen üniversiteleri başta olmak üzere Almanya ve İngiltere’deki önde gelen üniversitelerle ortak çalışmalara imza attık. Ayrıca öğrencilerimiz Erasmus, Mevlana ve Farabi programların yanı sıra uluslararası tıp programımızdan da yararlanarak dünyanın değişik ülkelerine gidebiliyorlar” dedi.
(İHA)