Kahramanmaraş-Osmaniye karayolu üzerindeki Yeni Otogar civarında yer alan ve mülkiyeti hazineye ait İl Özel İdaresi’ne tahsisli yaklaşık 110 dönümlük arsadan 20 dönümünü okul yapmak için isteyen MADO’nun talebi bu kez İl Genel Meclisi tarafından kabul edildi.

İGM’nin geçen yılın Ağustos ayındaki olağan toplantısında yeni Otogar yanındaki Özel İdare’ye tahsisli arsadan 20 dönüm yer isteyen MADO’nun talebi oy çokluğu ile kabul edilmemişti.

Bunun üzerine Vali Mehmet Niyazi Tanılır konuyu bir kez daha görüşülmek üzere İGM’ye gönderdi. İGM’nin 2010 yılı Ocak ayı toplantılarının 8 Ocak Cuma günü yapılan oturumunda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nca hazırlanan rapor ele alındı. 20 dönümlük alana 24 derslikli Dondurmacılık Meslek Lisesi yapmayı taahhüt eden MADO Dondurmaları’nın arsa talebine sıcak bakıldığı raporda vurgulandı. Daha sonra yapılan oylamada 20 dönümlük bir arsa verilmesi kabul edilirken, İGM Başkanı Ramazan Okumuş, kararın hayırlı olması dileğinde bulundu.

YENİ OTOGAR YANINDA ÖZEL İDARE’NİN BİRİ TAHSİS DİĞERİ MÜLKİYET OLMAK ÜZERE TOPLAM 2 ARSASI BULUNUYOR

Böylece; Özel İdare’ye hazineden spor tesisleri yapımı için tahsisli 108.759 m2’lik arsasından 20 dönümlük bir yer isteyen MADO'nun teklifi bu kez kabul edilmiş oldu.

Öte yandan; yine yeni otogar yanında yer alan yaklaşık 128 dönümlük bir başka parsel de yine Özel İdare’ye ait bulunuyor. Özel İdare ise mülkiyetindeki bu yere kendine ait bütün birimleri bir arada toplayacak olan bir kompleks yapmayı amaçlıyor. (www.kanal46.com)