Milli Eğitim Bakanlığı'nın 65 ilin milli eğitim müdürünü değiştirdiği genelgeyle Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Niğde Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, Niğde'ye veda ediyor.


Niğde'de son 9 yıldır Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığını anımsatan Alkan, "Bu süre içinde basınla daima iyi ilişkiler kurduk. Özellikle benim sorumluluk alanımdaki, okul öncesi eğitimle ilgili çalışmalarımızın duyurulmasında ve vatandaşların bu yönde bilinçlendirilmesinde Niğde basınının büyük katkıları oldu. Kahramanmaraş'ta da basınla aynı şekilde iyi diyaloglar kurmayı amaçlıyorum" dedi.


Alkan, Ankara'da düzenlenecek iki günlük seminerin ardından önümüzdeki hafta başından itibaren Kahramanmaraş'taki görevine başlayacağını belirterek, "Gönlüm her zaman Niğde'de olacak" diye konuştu.


ATAMALAR PERFORMANS DEĞERLERİNE GÖRE YAPILDI


Bilindiği gibi; Sebahattin Akgül'ün ardından Samsun İl Milli Eğitim Yardımcısı iken Kahramanmaraş'a vekaleten atanan Tahsin Nas, yaklaşık 1.5 yıllık görevinin ardından yeniden eski yerine gönderilmişti. Performansı düşük çıkan Tahsin Nas'ın tayininin çıkarılması ise Kahramanmaraş'taki makul, mantıklı ve sağ duyulu çevreler tarafından olumlu karşılanmıştı.


NAS İÇİN STK’LAR DEVREDEYMİŞ!


Öte yandan; kentte günlük olarak yayımlanan Kahramanmaraş’ta Bugün gazetesinin 16 Ocak pazartesi günkü sayısında yer alan; “Nas için STK’lar devrede" başlıklı haber ise dikkat çekti.


Söz konusu haberde; “Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas’ın Ankara çekilerek yerine Niğde Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan’nın atanmasıyla başlayan STK’ların faks yağmuru sonuç verdi” ifadesi kullanıldı.


Haberin devamında ise aynen şöyle denildi:


“Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer merkez teşkilatından sonra İl Milli Eğitim Müdürlerini de değiştirmişti. Sebahattin Akgül’den boşalan Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğünü vekâleten yürüten Tahsin Nas görevinden alınarak yerine Mesut Alkan getirilmesinin ardından STK’ların baskıları sonuç verdi.


Edinilen bilgilere göre, Sivil Toplum örgütlerinin özellikle, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri; TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Yıldırım Ramazanoğlu ve Sevde Bayazıt Kaçar’a yaptığı baskısı sonucu bugün Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’le bir araya gelerek İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas’ın görevde kalması istenecek.


Sivil toplum örgütlerinin özellikle Tahsin Nas’ın görevde kalması için Milli Eğitim Bakanlığına 500’ün üzerinde faks yolladığı buna sebep olarak Tahsin Nas’ın gelmesiyle yeniden Akademik başarının yakalanması, il ortalamasının 232,691’den 246,516’ya çıkması ve Eğitim sıralamasının da son 10 il içerisinden çıkması Milli Eğitim Müdürü Nas’ın görevde kalmasını istemelerinde en büyük etken olarak göze çarpıyor.”


SAMSUN'A GERİ GÖNDERİLEN NAS’I İSTEYEN STK’LAR HANGİLERİ?


Memleketi Samsun’daki eski görevi olan Milli Eğitim Müdür yardımcılığına geri gönderilen Tahsin Nas’ın Kahramanmaraş’ta kalması için Milli Eğitim Bakanlığı’na 500’ün üzerinde faks gönderen Sivil Toplum örgütlerinin hangileri olduğu ise her ne hikmetse haberde belirtilmedi. Şimdi Kahramanmaraş kamuoyu söz konusu faksları gönderen STK’ların kim olduğunu çok merak ediyor. (www.kanal46.com)


 


 

Editör: TE Bilisim