Şeytanın işi gücü yok ya, insanın aklına fesatlık sokacak işte; 'Neden 33. Kat' diye! 31 ya da 32 değil… 34 ya da 35'de değil.. Tam da 33. Kat!

Eyal Ofer'in İstanbul'da 'Bir Bina'nın 33. katında yaptığı, medya toplantısına katılan yazarların yazılarına baktık.

İlginç, Bina'nın adını yazmamışlar.. Ama katını yazmışlar; '33. Kat!'

Ofer İsrailli. Yahudi. Rakamlara ve sembollere en fazla önem veren inanç sistemi Yahudiliktir..

Rakamlara ve sembollere en fazla önem veren örgütlenme ise Masonluktur.

Geçtiğimiz yıllarda büyük bir yolsuzluk operasyonu gerçekleştirilmişti. Bazı bürokratlar rüşvet almakla suçlanmış ve hatta tutuklanmıştı. Ancak içlerinden bazıları ısrarla parayı kendileri için değil, “Dul kadına ve çocuklarına” yardım için aldıklarını söylüyorlardı.

O günlerde kulislerde ilginç bir yorum gelmişti. İddiaya göre bu masonik bir mesajdı, rüşvetle suçlanan bürokratlar bu mesaj aracılığıyla diğer birimlerdeki Masonlara, 'Biz Masonuz.. Bizi kurtarın' çağrısında bulunuyorlardı. (Masonik hiyerarşide her mason sadece kendi derecesindeki masonları bilir, tanır)

'Dul Kadının Çocuğuna yardım' Üzeyir Garih cinayetinden sonrada karşımıza çıkmıştı. Garih'in aracından çıkan 10 bin Doların 'Dul kadına ve çocuklarına' götürülmek üzere arabada bulunduğu açıklanmıştı. Uzun süre 'Masonik şifre' olduğu tartışıldı. Çünkü Muharref Tevrat'a göre Hiram Usta, Dul kadının oğludur. Hiram Usta'ya atfen bütün masonlar kendilerini 'Dul Kadının çocukları' olarak tanımlar.

Şimdide 33. Kat. 33. derece gibi!

33. Derece (ya da 33. kat) Masonik hiyerarşide en üst merci. En tepe nokta!

Hakim Genel Büyük Müfettiş'e denk geliyor.

Ofer'ler Galataport ihalesi ve Tüpraş hisse alımlarıyla ilgili çok tartışıldı.

Eyal Ofer, ‘Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar eleştirilmedik' diyor. 33. Kattaki toplantıda.Yani üzerine gelinmesinden rahatsız.

Böyle oluncada acaba diyor insan, 33. Kat'ın özel bir anlamı mı var!

Dul Kadının Çocukları gibi Masonik bir şifre olabilir mi! (13 Kasım 2005 Milli Gazete)

habervaktim.com
Editör: TE Bilisim