Kahramanmaraş Belediyesi teknik belediyeciliğin yanı sıra sosyal ve kültürel alandaki faaliyetlerine de devam ediyor.


İstiklal Marşı’nın kabulünün 91. yıldönümü münasebetiyle Mehmet Akif Ersoy’u bir konferansla anacak olan Kahramanmaraş Belediyesi, 12 Mart 2012 Pazartesi Saat 19.30’da “Aksiyon Şairi Mehmet Akif Ersoy” konulu bir konferans düzenleyecek.


Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan konferansa konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Adem Çevik katılacak.


Konferansa ilişkin bir açıklama yapan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, daha önce sempozyum düzenlediklerine dikkat çekerek şunları söyledi:  “Milletimizin hislerine tercüman olan Milli Marşımızı bizlere hediye eden İstiklal şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy, yaşayarak tanıklık ettiği, onur ve cesareti ile güç kattığı, engin ruh ve mana dünyasıyla destanlaştırdığı varoluş mücadelemizi, şiirleriyle tarihe kazıyan bir millet şairidir.


Ardında eşsiz eserler bırakan Mehmet Akif Ersoy, inanıyorum ki asla unutulmayacak, eserleriyle milletimizin ruh köklerini beslemeye, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğimizi aydınlatmaya devam edecektir. Büyük şair ve mütefekkir Mehmet Akif Ersoy'u anmak ve gelecek nesillere aktarmak düşüncesiyle konferans düzenliyoruz.


Daha önce de bir sempozyum düzenleyerek merhum Milli Şairimizi anmıştık. 12 Mart 2012 Pazartesi günü düzenleyeceğimiz konferansa tüm halkımız davetlidir.”  (www.kanal46.com)