Aşureleri şehir merkezinde öğrenciler kendi elleriyle dağıttılar.


Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, Hacı Bektaş Veli Ortaokulu, Elbistan Belediyesi Kent Konseyi, Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği (ELSİAD), Tüm İşçiler Derneği (Tümiş-Der), Cemre Eğitim ve Kültür Derneği (Cemre-Der), Aksiyon Eğitimciler Kültür ve Dayanışma Derneği (Aksiyon-Der) ortak hazırlattıkları 10 bin kişilik aşureyi vatandaşlara dağıttı.Şehir merkezindeki 5 ayrı noktanın yanı sıra, huzurevi, cezaevi, öğrenci yurtları ve hastanelerde Muharrem ayı nedeniyle hazırlanan aşure dağıtılırken, aşureden yiyen vatandaşlar ise teşekkür ettiler.


Aşure dağıtımına Aksiyon-Der Başkanı Cuma Cırık, Kent Konseyi Başkanı Mükremin Yinanç, Hacı Bektaş Veli Ortaokulu Müdürü Faik Türk, ELSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Değirmencioğlu, Cemre-Der Yönetim Kurulu Üyesi Mine Dal ve Tümiş-Der Başkanı Naci Genç katılırken, aşure dağıtımında yer alan öğrenciler de kendi elleri ile doldurdukları aşure kaplarını vatandaşlara dağıttılar.


Aksiyon-Der Başkanı Cuma Cırık, Muharrem ayı nedeniyle hazırlattıkları 10 bin kişilik aşureyi huzurevi, hastane ve cezaevinin yanı sıra değişik noktalarda vatandaşlara ikram ettiklerini belirterek, böylesi günlerde bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini söyledi. İHA