Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 28 Mart Cuma günü evinden okuluna giderken geçirdiği trafik kazasında ölen Mükrimin Halil Lisesi Fizik Öğretmeni İbrahim Bilgehan Güreli'nin öğrencileri, hatırasını yaşatmak için imza kampanyası başlattı.

2003 yılından beri Mükrimin Halil Lisesi'nde öğretmenlik yapan Bilgehan Güreli öğrencileri tarafından çok seviliyordu. Öğretmen Güreli'nin isminin Elbistan'da yapılmakta olan üç okuldan herhangi birine verilmesi için imza kampanyası başlatan öğrenciler, öğretmenlerini hiç unutmayacaklarını söylediler. Bilgehan öğretmeninin hatırasını yaşatmak için başlatılan imza kampanyasındaki imza sayısının 12 bini bulduğunu açıklayan öğrenciler, kampanya sonunda imzaları Milli Eğitim Bakanlığı'na göndermek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edileceğini bildirdi.

Mükrimin Halil Lisesi öğrencilerinden Erdem Yeleğen ve Tuğba Kuş öğretmenlerini çok sevdiklerini ve onun için ne yapılsa az olduğunu belirttiler. Erdem Yeleğen, "Öğretmenimiz çalışkan ve sosyal birisiydi. Öğrencileri için bir öğretmenden daha çok bir abi, bir arkadaş gibiydi. Onu asla unutmayacağız. Hatırasını yaşatmak için isminin bir okula verilmesini istiyoruz." dedi

Bilgehan öğretmeninin Elbistan Anadolu Lisesi'nde Almanca öğretmenliği yapan kardeşi Mustafa Noyan Güreli ise, acılarının çok büyük olduğunu söyledi. Güreli, "Kaybımız büyüktür. Abimin öğrencileri tarafından başlatılan imza kampanyası az da olsa acımızı hafifletiyor. Abim öğrencilerini ve okulu çok seviyordu." dedi. (Cihan)
Editör: TE Bilisim