İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Endüstri Meslek Lisesi öğrenci ve velileri okul önündeki yüksek gerilim hattından ve toprak yığınlarından şikayet ettiler. Öğrenciler okula hem geliş hem de gidişte büyük sıkıntılar çektiklerini, ortalığın çamur gölü olduğunu söylerken, veliler bahçe ile sıfır noktasında bulunan yüksek gerilim hattından dert yandı.


ÇAMURDAN KURTULMAK İSTİYORUZ


Okulun önünün çamurdan geçilmediğini, her yanın çirkef içinde olduğunu söyleyen öğrenciler, okula temiz kıyafetle geldiklerini fakat okul içine temiz kıyafetle giremediklerini söylediler. Okul önünün toprak yığınıyla dolu olduğunu, ortalığın bir çöplük görüntüsünü andırdığını belirten öğrenciler: “Biz bu okulda eğitim görüyoruz. Fakat o eğitimi alabilmek için öyle büyük sıkıntılar çekiyoruz ki. Bahçemizin önündeki toprak yığınları ciddi bir çamur deryası oluşturuyor” şeklinde konuştular.


KALDIRIM İSTİYORUZ


Çamurun okul hayatını felç ettiği, öğrencilerin çaresizlikten okul eşofman ve spor ayakkabılarıyla derse girdiklerini ifade eden öğrenciler : “Kayıp düşene mi bakarsınız, paçalarına kadar çamura batanlara mı? Geçen gün arkadaşlarımızdan bir tanesi paçalarına kadar çamura battı. Tekrar eve gidip gelecek zamanı olmadığı için okul yetkililerinden spor kıyafetleri ve ayakkabıları aldık. Derse öyle girdi arkadaşımız” dediler ve okul bahçesi duvar dibinden okul giriş kapısına kadar kaldırım yapılmasını istediler. “Okulumuzun bahçesi caddeye sıfır noktasında. Her taraf çamur. Caddeden okul girişine kadar kaldırım yapılması halinde bizler bu sıkıntıları yaşamak zorunda kalmayacağız. Yetkililerden bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz ve okulumuza da kaldırım yapılmasını özellikle rica ediyoruz” şeklinde konuştular.


OKUL GİRİŞİNDE YÜKSEK GERİLİM HATTI


Çocuklarının can güvenliğinin tehlikede olduğunun altını çizen birçok veli, okul girişindeki yüksek gerilim hattından dert yandı. Şehirlerarası elektrik taşınmasını sağlayan direklerin, bir eğitim kurumunun bahçesinde bulunmasının doğru olmadığını dile getiren veliler: “Bir eğitim ocağı olan 350 öğrencilik bir okulun girişinde böyle bir yüksek gerilim hattının olması ciddi bir hatadır. Ya okul farklı bir mekana inşa edilmeliydi. Yahut bu elektrik direğinin buradan kaldırılması gerekliydi. Gereklilikten daha da öte şart olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu hattın altından can geçiyor hergün. Bizim canımız, evlatlarımız. Herhangi bir olumsuz durumda kaç canımız gidecek, kül olacak. İlla ki canlarımızın ölmesi mi gerekiyor bazı önlemlerin alınması için” dediler.


(Kaynak: MEMLEKET GAZETESİ NARİN DEMİRCİ)


 

Editör: TE Bilisim