Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği, ülkemize mâl olmuş ilim ve sanat adamları ile ilimizin gelişimine ve kültürüne katkı yapmış şahsiyetlerinin isimleri okullarımıza verilmek suretiyle yaşatılmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği, ülkemize mâl olmuş ilim ve sanat adamlarının isimlerini yaşatmak amacı ile ilimiz Merkez Yatılı Bölge İlköğretim Okulunun ismi düzenlenen törenle “Alaaddin Özdenören Yatılı Bölge İlköğretim Okulu” oldu.

Kahramanmaraş Merkez Yatılı Bölge İlköğretim Okulunun isminin “Alaaddin Özdenören Yatılı Bölge İlköğretim Okulu “ olarak değiştirilmesi törenine katılan Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır Valilik olarak Türkiye mal olmuş, sahalarında isim yapmış kültür sanat alanlarında hayatta olmayanların isimlerini yaşatmak için isimlerinin okullara verilerek yaşatıldığını söyledi. Vali Tanılır konuşmasında, “Bu günde burada bir adım daha atıyoruz gene merhum şair Alaattin Özdenören’in ismini buradaki okulumuza veriyoruz. Merkez Yatılı YİBO ismi bundan sonra Alaattin Özdenören YİBO olacak. Alaattin Özdenören Türk şiirinin önemli bir ismi benimde sevdiğim bir şair. Ben buradan kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Benim gençlik yıllarında çok sevdiğim ve bir kitabimin üstüne yazdığım bir şiirini sizlere okumak istiyorum” dedi Vali Tanılır konuşmasını şairin “Gök Duvarları” şiirini okuyarak tamamladı.

Daha sonra bir konuşma yapan yazar Rasim Özdenören, kardeşim Alaattin Özdenören’in böyle bir okula adının verilmesi beni gerçekten ziyadesi ile duygulandırdı dedi.Özdenören konuşmasında, “ Alaattin’le ben şu anda üzerine bastığımız Kahramanmaraş topraklarında dünya ya geldik, okula burada başladık liseyi Kahramanmaraş’ta bitirdik. Lisemizin adı Maraş Lisesi idi bu lisede gene Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği değerli şairler, yazarlar vardı. Allah’ın bir lütfü olarak aynı sınıfta bir araya geldik. Az önce isimleri muhtelif vesilelerle anıldı. Rahmetli Erdem Beyazıt, rahmetli Cahit Zarifoğlu daha başka arkadaşlar şu anda hayatta olan Nuri Pakdil, Bu okula Alaattin Özdenören’in isminin konması için teklifte bulunan ve isminin bu okulda yaşatılması için yardımcı olan Sayın Valimize teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından düzenlenen törenle okulun ismi değiştirildi. Tören sonunda katılımcılar ve öğrenciler hatıra resmi çekildi.

Törene Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Mustaf Poyraz, , Vali Yardımcıları Volkan Barış Göçmez, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Yazar Rasim Özdenören, Sadık Yalsızuçanlar, Prof.Dr. Turan Karataş, Doç.Dr. Köksal Alver, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Bugüne kadar ilimizin ve ülkemizin kültür ve sanatına katkı yapan şahsiyetlerden; Şair ve Yazar Cahit ZARİFOĞLU’nun ismi ilimiz Merkez İlçede bulunan Necip Fazıl Mahallesi İlköğretim Okuluna verilmiş ve okulun ismi “Cahit Zarifoğlu İlköğretim Okulu”,Yazar, Şair ve Milletvekili Adil Erdem BAYAZIT’ın ismi ilimiz Merkez İlçede Üngüt Mahallesinde bulunan Anadolu Lisesine verilerek okulun ismi “Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi”; Halk Ozanı Aşık MAHZUNİ ŞERİF’in ismi Gazipaşa Mahallesinde bulunan Ticaret Meslek Lisesine verilerek okulun ismi “Aşık Mahzuni Şerif Ticaret Meslek Lisesi”;Büyük Türk düşünürü Hacıbektaş Veli’nin ismi Elbistan İlçesi Saraykent Mahallesinde bulunan İlköğretim Okuluna verilerek okulun ismi “Hacı Bektaş Veli İlköğretim Okulu” olmuştur ve bu uygulamayla Kahramanmaraş’ın ve ülkemizin önemli şahsiyetlerinin isimlerinin ölümsüzleştirilmesi amaçlanıyor.

Valilikten yapılan açıklamada; "Kahramanmaraş’ın, kültürümüze katkı yapan ilim ve sanat adamları ile düşünürlerinin isimlerinin okullarımıza verilmesine bundan sonra da devam edilecektir" denildi. (Kaynak: Valilik - www.kanal46.com)