YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılması konusunda kendilerinden şu ana kadar bir çalışma yapılmasının istenmediğini belirterek, “Bizce açılabilir. Biz olumlu bakıyoruz” dedi.

YÖK Genel Kurulu toplantısına verilen öğle yemeği arasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özcan, Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılmasına ilişkin kendilerine hiçbir başvurunun olmadığını açıkladı. Özcan, “Gelsin karar veririz” dedi. Bir gazetecinin, meslek okulu olması konusunun tartışıldığını anımsatması üzerine ise Özcan, “Bize yüksek okul olarak gelirse, ancak öyle ilgilenebiliriz. Öyle bir teklif de gelmedi” yanıtını verdi. Özcan, ruhban okulunun açılması ile ilgili görüşünün sorulması üzerine ise “Bizce açılabilir. Biz olumlu bakıyoruz” dedi.

“HARÇ ZAMMINDA ENFLASYONU DİKKATE ALDIK”

Prof. Dr. Özcan, bir gazetecinin, üniversite harçlarına yapılan zamların tepki çektiğini anımsatması üzerine, örgün öğretim programlarının ücretlerine sadece yüzde 8 zam yaptıklarını, bunun da enflasyon dikkate alınarak belirlendiği yanıtını verdi. Özcan, “İkinci öğretim ücretlerini de biz artırmıyoruz. Üniversitelerden gelen taleplere onay veriyoruz. Bizimle hiç bir alakası yok” dedi. Özcan, üniversitelerden gelen teklifleri isterlerse değiştirebileceklerini de kaydederek, “Ama hiçbir şey yapmadık bugüne kadar. Gelen tekliflere aynen onay veriyoruz” diye konuştu. (Mynet)