Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bulunan Nurettin Aydın İlköğretim Okulu’nun yıkılarak, onun yerine ÇİMKO tarafından yaptırılacak olan 16 derslikli okulun protokolü Valilik makamda bugün saat 11’de düzenlenen törende imzalandı.

Törende konuşan Vali Kocatepe; “Pazarcık ilçesinde İlköğretim Okulu yapmak isteyen SANKO Yönetim Kurulu üyesi Adil Konukoğlu’na teşekkür ediyorum. Daha önce Narlı ilçemizde 32 derslikli bir okul yapmışlardı. Kahramanmaraş’ımıza hem sanayi yönünden, hem istihdam yönünden hem de eğitim ve kültür yönünden yaptıkları katkı nedeni ile Konukoğlu ailesine ve Çimko ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

SANKO Holding Yönetim Kurulu üyesi Adil Konukoğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “ÇİMKO olarak bu güne kadar Kahramanmaraş’ta yapmış olduğumuz sosyal faaliyetlerimize yeni bir tanesini de daha ekliyoruz. Daha önce Narlı ilçemizde 32 derslikli bir okul yapmıştık. Eğitim bir şehrin ve ülkenin geleceğidir. Eğitime yapılan her türlü yatırım ve katkıya ben bir ülke vatandaşı olaraktan teşekkür ediyorum. Eğitimsiz bir toplum olmaktansa eğitimi ve kültürü yüksek olan bir toplum olmak, her zaman dünya milletleri arasında çok farklı bir yerde olacağı bilinci içerisinde eğitime her türlü desteği el birliği ile vermek lazım. Vatandaşlarımızın vereceği 1 liradan ne olacak mantığı ile düşünmemelerini istiyorum. Toplanan 1 liralardan elde edilecek paralarla derslikler yapılarak eğitime katkı sağlanacaktır.”

Okul Protokolü Vali Şükrü Kocatepe, Pazarcık Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, İl Milli Eğitim Müdür V. Ahmet Sarıtürk, SANKO Holding Yönetim Kurulu üyesi Adil Konukoğlu tarafından imzalandı. (EDEHABER GAZETESİ / www.kanal46.com)