Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yaklaşık 7 yıldır sürdüren ve geçen günlerde tayini geçici görevle Ankara’ya çıkartılan Sebahattin Akgül’ün yargır kararı ile yeniden görevine iade edileceği öğrenildi. Akgül’ün bu hafta içerisinde büyük ihtimalle de Çarşamba günü göreve başlaması bekleniyor.

Sebahattin Akgül’den boşalan Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna ise görevlendirme ile Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Nas, Ağustos ayı içerisinde getirilmişti.

Tahsin Nas isminin belli olmasının ardından bir basın toplantısı yapan MHP Kahramanmaraş İl teşkilatı; Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı iken Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür vekilliğine atanan Tahsin Nas ile kadın personeli R.Y.’nin isimlerinin karıştığı ve 2006 yılında yaşandığı iddia edilen sanal seks skandalının yer aldığı gazete ve internet sitesi haberlerinin yer aldığı kupürleri kent gündemine getirmiş ve büyük yankı yapmıştı.

HİÇ BASIN TOPLANTISI YAPMADI

Kahramanmaraş’ta göreve başlayan Tahsin Nas’ın şu ana kadar gerek bu iddialar gerekse de diğer Milli Eğitimle ilgili konular hakkında şu ana kadar hiç basın toplantısı yapmaması dikkat çekerken, MHP’nin gündeme getirdiği olayla ilgili olarak Kanal 46’da 26.08.2010’da çıkan haberde ise şöyle denilmişti:

“TAHSİN NAS: MSN ADRESİM HECKLENMİŞ.
O KONUŞMALAR BANA AİT DEĞİL!


Ancak edinilen bilgilere göre, Samsun’da, Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan bir ihaleye fesat karıştırmak isteyen bir çetenin oyununa geldiği, komplo kurulduğu iddia edilen ve bu hususta Samsun Valiliğince açılan soruşturmadan aklanan Tahsin Nas’ın bilgisayarının ve MSN adresinin hacklendiği, sözü edilen bayan ile böyle ahlak dışı bir konuşma yapmadığı diğer iddialar arasında yer alıyor. Söz konusu gazete haberlerinde T.N. ise böyle bir olayın içinde asla olmadığını belirterek; “Bakanlığımızın bize verdiği mail adreslerinden başka özel adres kullanmam. Kullanmamız da yasak. Birileri benim bilgisayarıma girip komplo kurmuş” dedi. R.Y. ise; “Benim adresim hacklenmişti. MSN kullanıyorum ama bu konuşmaları ben yapmadım.”

İŞTE BAKANLIK SORUŞTURMA SONUCUNUN BELGESİ

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nden 11 Ocak 2007 tarihli Samsun Valiliği’ne gönderilen ‘Gizli’ ibareli yazıda ise şöyle deniliyordu:

“İliniz Milli Eğitim Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Nas ve R.Y. hakkındaki ilgi (a) yazınız üzerine Bakanlık Müfettişlerince yapılan inceleme sonucunda düzenlenen ilgi (b) raporda; iddiaların sübuta ermediği belirtilmiştir. Bilgilerinizi rica ederim. Bekir Erdoğan, Bakan adına, Genel Müdür Yardımcısı V.”

İŞTE 12 ARALIK 2006 TARİHİNDE HÜRRİYET GAZETESİNDE ÇIKAN HABERİN KÜPÜRÜ

Samsun Milli Eğitim’de ’sanal seks’ skandalı


Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı T.N. ile kadın personeli R.Y.’nin bilgisayarda cinsel içerikli sohbet ettiği iddiası ortalığı karıştırdı. Müdür Yardımcısı T.N. "Birileri benim bilgisayarıma girip, bize komplo kurmuş" derken T.N. ise "Adresim hacklenmişti. MSN kullanıyorum ama bu konuşmaları ben yapmadım" diye konuştu.

SAMSUN’da, satın almadan sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı T.N. ile kadın personel R.Y. arasında bilgisayarda MSN üzerinden yapıldığı iddia edilen cinsel içerikli sohbetin dokümanları elden ele dolaşmaya başladı. Olay, basın kuruluşlarına gönderilen imzasız mektupla ortaya çıktı. Cinsel içerikli sohbetin dokümanları bazı kişilere de gönderildi. Bu sohbetten kısa sürede Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli de haberdar oldu. Samsun Milli Eğitim camiasında şok etkisi yaratan cinsel içerikli sohbet hakkında açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, "Bunların doğru olduğuna inanmak istemiyorum. Şayet doğru ise affedilir yanı yok. Gereği yapılacaktır" diye konuştu.

T.N., böyle bir olayın içinde asla olmadığını belirterek, "Bakanlığımızın bize verdiği mail adreslerinden başka özel adres kullanmam. Kullanmamız da yasak. Birileri benim bilgisayarıma girip, bize komplo kurmuş" dedi. R.Y. ise şunları söyledi: "Benim adresim hacklenmişti. MSN kullanıyorum ama bu konuşmaları. ben yapmadım."

İŞTE O SOHBET

T.N. ile kadın personeli R.Y. arasında geçtiği ileri sürülen görüşmelerde dikkat çekici ifadeler yer aldı. Henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından dökümü alınan sohbetin bir kısmı şöyle:

20 Haziran 2006

Kadın:T. ben ev istiyorum ev, artık rahat edemiyom ya, bi babam geliyo, bi annem, bi abim...

14 Eylül 2006:

Erkek:Bugün çok seksisin, hem de çoooook

Kadın:Öyle miiiii?

Erkek:Öyleeeee

22 Eylül 2006:

Kadın:Seviyorum lan seni

Erkek:Ben de seni kız, yerim seni kız

Kadın:Yeeeee

Bundan sonraki görüşmelerde ise erkek ve kadın, aralarındaki cinsel içerikli konuşmaların dozunu artırıyor.” (www.kanal46.com)