Zihinsel Engelliler Türkiye Atletizm Yüzme Şampiyonası, Zihinsel Engelliler Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası ve çeşitli resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır tarafından ödüllendirildi. Törende konuşan Vali Tanılır, başarılı öğrencilerle iftihar ettiklerini belirterek, “Başarıları göğsümüzü kabartıyor” dedi.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, 24-26 Ekim tarihleri arasında Denizli’de yapılan Zihinsel Engelliler Türkiye Atletizm Yüzme Şampiyonası’nda 25 metre sırt üstü yüzme dalında Türkiye Birincisi olan Münire Kaynar, Atletizm’de 50 metrede Türkiye Dördüncüsü olan Emine Sert, yine 8-10 Ekim 2008 tarihleri arasında Kırklareli’nde düzenlenen Zihinsel Engelliler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasında birinci olan Sema Nur Yenen, üçüncü olan Sevda Köklükaya ve beşinci olan Ömer Karaca ile çeşitli resim yaraşmalarında Türkiye birinciliği elde eden Kerime Tuğçe Döner ve Turgut Özal Tonton Dede Resim Yarışması Türkiye Birincisi, Ekmek İsrafı konulu Resim Yarışması Türkiye ikincisi olan Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Aybike Ece Ciğer’i çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Törende, BİLSEM Müdürü F. Kerim Üstündağ ile resim öğretmeni Müge Yelda Ciğer de hazır bulundu.

Valilik Toplantı salonunda saat 15.00’de düzenlenen ve İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül’ün de katıldığı törenle öğrencilere ödüllerini veren Tanılır, öğrencilerin başarısında emeği geçen öğretmenlerini kutladı.

Tanılır, yaptığı konuşmada öğrencilerin başarıları ile gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Türkiye genelinde yapılan yarışmalarda derece elde öden öğrencilerimiz var. Onların bu başarısı göğsümüzü kabartıyor, biz de küçük çaplı hediyeler vererek onların bu başarılarını devam ettirmesini teşvik ediyor, diğer yandan da arkadaşlarına örnek olmasını diliyoruz. Öğrencilerimizin bu başarılarında emeği geçen öğretmen ve ailelerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Vali Tanılır, daha sonra öğrenciler ve öğretmenler ile hatıra fotoğrafı çektirdi. (www.kanal46.com)