Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü derslik sayısını artırmak için büyük çaba sarf ederken, özellikle ana sınıfı ihtiyacı ve ilköğretim derslik sayısının artırılması kaçınılmaz bir gerçek olarak gündemdeki yerini koruyor.

Derslik sıkıntısı daha çok merkez ilçede kendini gösteriyor, öyle ki İsmail Kurtul İlköğretim ve Anadolu Liselerinin dışında tam gün eğitim yapan okul ne yazık ki bulunmuyor.

2007 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş’ı ziyaretinde iş dünyasına seslenerek, devletin elinden geleni yaptığını sanayicinin de okul yaptırması gerektiğini söylemişti. Erdoğan, insanın ölüp gideceğini, ancak okul yaptırmak gibi hayır işlerinin kalıcı olacağını belirtip 11 sanayiciden okul yaptırmaları için söz almıştı.

Bunlardan A. Kadir Kurtul sözünde durdu, 24 derslikli çok modern bir okul yaptırdı. Öğrenciler bu eğitim-öğretim yılı başında modern çizgilerle yapılmış İsmail Kurtul İlköğretim Okulu’nda eğitim görüyor.

Başbakan Erdoğan’a okul yapma sözü veren 11 işadamından birisi de kentin hayırsever işadamlarından ve Ensar Tekstil’in ortağı Ashabil Tanrıverdi oldu. Babası Zekeriya Tanrıverdi adına Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Bahçesinde yaptırdığı okul inşaatı büyük bir hızla devam ediyor.

Şu anda okul ikinci eğitim yılına hazır gibi. Çevre düzeni ve iç donamını yapıldığı takdirde bu okulumuzda geleceğimiz olan yavrularımızı bağrına basmaya hazır.

Alişan Arıkan’ın yaptırdığı okul inşaatı da bitmek üzere. Biz diğer söz veren iş adamlarımızın da sözünde duracağına inanıyoruz.