Baharın gelmesiyle birlikte doğa tüm güzelliklerini bir bir sergilemeye başladı. İşte şimdi bir yandan doğadaki bu uyanışa tanık olmak, diğer yandan yaza daha sağlıklı ve formada  girebilmek için bu güzelliğin içinde uzun yürüyüşler yapmanın tam zamanı!


Sizin için Kahramanmaraş’ın en iyi 8 yürüyüş rotasını seçtik. Size kalan ise sadece çantanızı hazırlamak ve yollara düşmek


Kahramanmaraş i İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinin birleştiği noktada yer alıyor. Bu bölgelerin birleştiği noktada yer almasından ve değişik iklim özelliklerinden dolayı tabii güzellikleri çeşitli ve ilginçtir.


Yavşan Yaylası


Yavşan yaylası doğal olarak yetişen ağaç türleriyle dünya üzerinde yayılışı çok az olan saf ve karışık bitki örtüsüyle Türkiye’nin en çarpıcı yerlerinden birisidir. Kahramanmaraş'ın güneyinde bulunan ve 36 km uzaklıkta olan yayla 2bin 259 metre yüksekliğe sahiptir bu yüzden yüksek dağlık arazi sınıfına girmektedir.


Başkonuş Yaylası


Başkonuş Yaylası Kahramanmaraş'ın en gözde, yeşillikler içerisinde bir tabiat harikasıdır. Kahramanmaraş-Andırın karayolunun 55’şinci  km'sindedir. Rakımı bin 850 metre olan bu doğa harikası yaz aylarında serin ve yürüyüş yapmak içinde bir doğa harikasıdır.


Döngel Mağarası


Döngel Mağarası, Kahramanmaraş-Kayseri Karayolu'nun 50’nci km sinde bulunmaktadır. Tekir'den batan büyük bir su kütlesi çağlayanlar halinde bu mağaralardan çıkar. Üst üste ve birbirine bağlı olmak üzere üç mağaradan meydana gelmektedir. Mağaranın tabandan tavana kadar olan yüksekliği 102 metredir.  Eşsiz bir görünümü olan bu tabiat harikasının ulaşımı da oldukça kolaydır. Güzelliği, görenleri hayran bırakan bu mağaraların etrafı sarp kayalık ve çalılıklarla yer yer çam ağaçları ile kaplıdır. Çağlayanlar halinde akan suyun çevresinde şehrin kalabalığından uzak temiz hava da yürüyüş yapabilir ve kafanızı dinleyebilirsiniz.


Fırnız Mesire Alanları


Kahramanmaraş-Göksun Karayolu'nun üzerinde bulunan Fırnız, yürüyüş yapmak ruh ve bedeninizi dinlendirmek için muhteşem bir yerdir. Etrafı çam ormanları ile kaplı bir vadi olan Fırnız, dağlardan çıkan ve vadi tabanında akan su kenarları insanların dinlenmek ve yürüyüş yapmak için akın ettiği bir vadidir. Bu vadinin kenarının yanı sıra su içinde de yürüyüş yaparak doğanın eşiz güzelliğini size sunar.









Menzelet Barajı Kıyıları



 


 Kahramanmaraş'a 26 kilometre uzaklıkta bulunan baraj kenarları yürüyüş yapmak ve doğa ile iç içe bir gün geçirmek için büyük bir fırsat. Görünüm olarak güzel manzaralı piknik ve seyirlik yerleri vardır. Baraj kenarında yürüyüş yapabilir ve doğa ile birgün geçirebileceğiniz doğal güzelliklerin yansıdığı bu baraj kenarında kendinize birgün ayırabilirsiniz.


Yeşilgöz


Döngel Mağaralarının yanında çam ve ardıç ormanları ile kaplı çok güzel bir dinlenme ve yürüyüş yapabileceğiniz bir yerdir. Şehrin kalabalık ve gürültüsünden uzak fotoğrafçılarında uğrak yeri haline gelen Yeşilgöz için bir gününüzü ayırabilir ve doğanın tadını çıkartabilirsiniz.


Baharın gelmesi ile doğa tüm harikalığı ile kendini insanoğluna sunmaya hazırlanıyor. İş, geçim sıkıntıları ile şehrin karanlığından uzak doğanın harikalığını ruhunuzda hissetmeniz için şimdi tam zamanı, her şeyi bir kenara bırakarak Kahramanmaraş’ın bu harika doğal güzellikleri ile iç içe olmanızın tam zamanı.


Kapıçam Mesire Yeri


Kapıçam, etrafı çam ormanları ile kaplıdır. Orman İşletme Müdürlüğü tarafından su çekilerek, oturma yerleri ve yürüyüş alanları yapılmıştır.  Karayolunun her iki tarafıda ormanlık alanlarla kaplıdır. Özellikle Cumartesi ve Pazar günleri ve yaz ayları insanların uğrak ve dinlenme merkezi halindedir. Kapıçam şehre çok yakın olmasının yanında insanlarında kafa dinlemek ve ağaçlar arasında yürümek için mükemmel bir yer.


ILICA


Kahramanmaraş’ın sarp kayalıkları arasındaki bu güzel ve şirin yere yolculuk esnasında yol kenarlarında tamamen doğal olarak üretilen meyve ve sebze satıcılarının oluşturduğu güzelliği izleyerek yolculuk edebilirsiniz. Göl ve ağaçların oluşturduğu bu harika güzellikte yürümek ve doğa ile iç içe vakit geçirmek için yaz ayları bir fırsat olabilir. Ilıca, Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasının ardından mahalle olsa da