Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği ve Türkiye genelinden binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen "Televizyona Mektup" yarışmasını kazananlar açıklandı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü tarafından ilköğretim çağındaki öğrencilerde televizyon yayınları konusunda farkındalık yaratmak ve aynı zamanda öğrencilere mektup yazma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen ve Türkiye genelinden binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen "Televizyona Mektup" yarışmasını kazananlar açıklandı.

Üç kategoriden oluşan yarışmada birinciler 3 bin TL, ikinciler bin 500 TL, üçüncüler bin TL, başarı mansiyonu kazananlar da 500'er TL ile ödüllendirilecek. Dereceye giren ve mansiyon alan tüm öğrencilerin okullarına birer adet bilgisayar verilecek.

Seçici Kurulca yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren öğrencilerin ve okulların ödülleri 30 Nisan Perşembe günü Bilkent Otel'de düzenlenecek törenle verilecek.

3 kategoride ödül alanların isimleri ise şöyle:

"I. KATEGORİ

Birincilik Ödülü: N.Ada Alışkan- Fatih Sultan Mehmet İ.Ö.O- Edirne

İkincilik Ödülü: Gamze Demir- Mahmudiye İ.Ö.O- Tokat

Üçüncülük Ödülü: İrem Küçükbahar- Bahçelievler İ.Ö.O- Mersin

II. KATEGORİ

Birincilik Ödülü: Elif Özge Doğan- Bilim ve Sanat Merkezi- Kahramanmaraş

İkincilik Ödülü: Olida Akyıldız- Dede Korkut İ.Ö.O- Tunceli

Üçüncülük Ödülü: Ş.Sare Kaplan- Manavgat Toros İ.Ö.O- Antalya

III. KATEGORİ

Birincilik Ödülü: Yıldız Baraklı- Mustafa Erman İ.Ö.O- Gaziantep

İkincilik Ödülü: Eyyup Yetim- Nurçin Sayan İ.Ö.O- Ankara

Üçüncülük Ödülü: Kübra Aslankaya- Nuri Has İ.Ö.O- Kayseri" (ANKA)

Editör: TE Bilisim