Kahramanmaraş kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olan ve yaklaşık 6.5 yıl Başkan Mustafa Poyraz’ın sağ kolu olarak görev yapan Mahmut Nedim Tepebaşı’nın Başkan Yardımcılığından istifa ederek ayrılması ile boşalan koltuğa Belediye Meclisi üyelerinden Mehmet Hamzaoğlu oturdu.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Poyraz’ın Ankara’da bulunması nedeni ile başkanlığa vekalet eden Mehmet Hamzaoğlu, dün sergi açılışına belediyeyi temsilen katılarak adeta görücüye çıktı.

12 Şubat Kahramanmaraş Kurtuluş Bayramı etkinlikleri çerçevesinde eski-yeni Maraş Fotoğrafları ve Yöresel Kıyafetlerden oluşan sergi Tarihi Uzunoluk Hamamı’nda açıldı.

12 Şubat Kurtuluş Bayramı etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan “Maraş Fotoğrafları ve Yöresel Kıyafetler sergisi” Vali Yardımcısı Servet Güngör, Belediye Başkan Vekili Mehmet Hamzaoğlu tarafından açıldı.

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından Tarihi Uzunoluk Hamam’ında düzenlenen serginin açılışına, Vali Yardımcısı Servet Güngör, Belediye Başkan Vekili Mehmet Hamzaoğlu, Başkan Yardımcısı Özcan Konuklar, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Sergi’nin açılışında konuşan Belediye Başkan Vekili Mehmet Hamzaoğlu şunları kaydetti:

“Kurtuluşumuzun 89. yılında Kahramanmaraş Belediyesi olarak düzenlemiş olduğumuz “Maraş Fotoğrafları ve Yöresel Kıyafetler sergisi”ne hoş geldiniz.

Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 89. Yıl dönümünü kutladığımız bu günde, Kahramanmaraş kültürüne ve kent dokusuna yeni bir tarihi yapı kazandırmış durumdayız. Burası 1978 yılında yıkılmıştı, daha sonra yeşil alan olarak kullanılmaktaydı. Belediye Meclisimizin aldığı bir kararla burası kent dokusuna Kültür varlığı olaraktan kazandırılmak istendi. Yapılışı Hamam olaraktan eski konumunu koruyacak şekilde projelendirilmiş ve yapılmıştır. Fakat daha sonra Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Poyraz’ın Kent Konseyine tavsiyesi olarak buranın müze olaraktan, kültür yapısı olaraktan kullanılmasına karar verilmiştir. Şuanda da bu tür etkinliklerde kullanılmak üzere Maraş’ın tarihi fotoğraflarının resimlerini sergileyen bir sergi açılışı yapacağız.”

SERGİ 12 ŞUBAT 2009’A KADAR AÇIK KALACAK

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından düzenlenen “Maraş Fotoğrafları ve Yöresel Kıyafetler Sergisi”nde Eski Maraş fotoğrafları ve kentin değişik yerlerinden çekilen yeni fotoğraflar ve Yöresel Kıyafetlerimiz yer alıyor.

100x127 santimetre ebatlarında 58 fotoğrafın yer aldığı Sergi Tarihi Uzunoluk Hamam’ında 12 Şubat 2009 Perşembe gününe kadar açık kalacak. (www.kanal46.com)