Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği’nin 21 Mayıs 1864 Büyük Sürgün’ünü anma programına katılan, gün içinde imza ve söyleşi düzenleyen Çerkes Ethem (Apoletsiz General )Kitabı’nın yazarı Turgut Türksoy sevenleriyle bir araya geldi.

2008 Kafkas Diasporası tarafından yılın en iyi yazarı ödülünü layık görülen Turgut Türksoy, Kahramanmaraş’ta bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, kitap okumanın ve kültürel değerlerin öğrenilmesinin önemine vurgu yaptı.

Türksoy, hangi milletten olursa olsun kendi kültürünü ve tarihini iyi bilmesi gerektiğini dile getirerek, bununda kitap okuyarak ve araştırarak gerçekleşeceğini söyledi.

Turgut Türksoy kimdir?

1961 yılında Ankara’da doğan Turgut Türksoy; aslen Nevşehir’li olup, lise son sınıfta iken politik nedenlerden dolayı tutuklanıp 10 yıl ceza evinde kaldı.

Cezaevinde iken tarih eğitimini tamamlayan Türksoy, çeşitli tarih ve edebiyat dergilerind Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği e yazıları ve araştırmaları yayınlandı.

İlk romanı Ararat’ın Laneti 2008 yılında yayınlandı. Çerkes Ethem (Apoletsiz General )2008 yılında Kafkas Diasporası tarafından yılın en iyi yazarı ödülünü layık görüldü.

Çerkes Ethem (Apoletsiz General )Kitabı 2. baskısı Çerkes Ethem’in yeğeni Güner Kuban’ın değerlendirme yazısıyla 2009 yılında piyasaya sürüldü.

Turgut Türksoy, evli ve bir çocuk babasıdır. (Emrullah CANBOLAT - www.kanal46.com)