Düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıklayan Cengiz Çiçeklioğlu, Türk Eğitim Sen’in 11 Şubat’taki olağanüstü genel kurul için şansının yüksek olduğunu söyledi. Çiçeklioğlu anlamlı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu: “Küçük olsun ama bizim olsun dediler.”


17 senedir başkanlığını Mustafa Gökhan’ın yürüttüğü Kahramanmaraş Türk Eğitim Sen 1. No.lu Şubesi 11 Şubat’ta olağanüstü kongreye gitme kararı alırken, Gökhan’a rakip olarak çıkan ve halen Merkez Cahit Zarifoğlu İlköğretim Okulunda sınıf öğretmenliği yapan (31 senelik eğitimci) Cengiz Çiçeklioğlu, kendi üyesinin haklarına dahi sahip çıkamayan, dışa dönük bir hareketlilik yaşaması gerekirken kendi şahsi geleceklerini garanti altına alma uğruna hareket eden yönetime muhalefet amacıyla aday olduğunu açıkladı.


04 Şubat 2012 Cumartesi günü, kurmayları ile birlikte Dondurmacı Cafe’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Çiçeklioğlu, önce basın camiasının ve öğretmenlerinin Mevlid Kandillerini tebrik ederek söze başladı, sonra da; özgeçmişinden kısa kesitler aktardı, arkasından; “Bizler sendikal hareketin öncüsü, lideri olan, her zaman diki duruşu ve haksızlığa karşı vermiş olduğu mücadelelerle taraflı, tarafsız herkesin takdirini kazanmış Türk Eğitim Sen mensupları olmanın haklı gururu ve onurunu yaşamaktayız. Genel Merkezimizin başta KPSS yolsuzluğu, atanamayan öğretmenlerin sorunlarını kamuoyu gündemine getirilmesi ve tüm eğitim çalışanlarının haklarının korunması ve gözetilmesinde  vermiş olduğu mücadele ile ilkeli ve kararlı duruşu ile eğitim çalışanlarının gerçek ve teke temsilcisi olduğunu kanıtlamıştır. Ancak ne var ki, Genel Merkezimizin sergilemiş olduğu bu tutum ve tavır, üyesi olduğumuz şube yönetimi tarafından gösterilememiştir. Sendikanın öncekili amacı, üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak olması gerekirken, kendi üyesinin bile hakkını gasp eden, dışa dönük bir hareketlilik yaşaması gerekirken, kendi şahsi geleceklerini garanti altına almak uğruna, ‘küçük olsun benim olsun’ düşüncesi ile kendi içine yönelik bir yönetim anlayışı sergilemiştir. Özellikle son üç yıldan bu yana büyük üye kapıları yaşanmış, yetkili sendika iken yetki kaybedilmiştir. Milli Eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu haksız görevlendirmeler ve uygulamalara karşısında sessiz kalınmış, genel merkezin uygulamaya koyduğu eylem planları altı kişilik eylemlerden öteye gidememiştir” dedi.


ÜYE SAYISI 2.200’DEN 1.700’E DÜŞTÜ


Yaklaşık on beş aya önceki görüntüde demokratik gibi gözüken, ama arka planda şantajların, tehditlerin, iftiraların ve dedikoduların konuşulduğu bir olağan kongre yaşandığına da dikkat çeken Çiçeklioğlu, kongreyi kaybeden arkadaşlarının göstermiş olduğu olgunluk ve vakarlı duruşu ne yazık ki kazanan bir yönetim olan mevcut anlayışın sergileyemediğine işaret ederek; “Şeyh Edipali’nin ‘bundan sonra küsmek bize, gönül almak sana’ anlayışı yerine ötekileştiren, dışlayan, birleştirici ve bütünleştirici olmak yerine kendi ikballerini garanti altına almak adına ayrıştırıcı bir yönetim anlayışı sergilenmiştir. Durumun vahametini gören sendikanın gerçek sahipleri olan bizler, çözümün ve teşkilatımızın kurtuluşunun ancak olağanüstü genel kurulda olduğunu düşünmüş, Genel Merkez Denetleme Kurulunun yapmış olduğu denetim ve inceleme sonucunda bu haklılığımız isbat edilmiş ve olağanüstü genel kurul kararı verilmiştir” diye konuştu.


İDEALLERİ OLMADI, PROJE ÜRETMEDİLER


Çiçeklioğlu ayrıca, 11 Şubat’ta sendikalarını daha ileri taşımak adına, kaybedilen birlik – beraberlik ve bütünlüğü sağlamak için kaybedilen yetki ve itibarı tekrar almak için, dik ve kararlı duruşlarını gösterme zamanı geldiğini belirterek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı; “Ben ve arkadaşlardım, yönetim kuruluna talip oluyoruz. Bu zamana kadar geleceğe dair hiçbir ideali ve projesi olmayan yönetim anlayışı yerine, somut ve uygulanabilir projelerle, ilke, ülkü ve ülke menfaatlerini gözeten bir yönetim anlayışı sergileyeceğimize söz veriyoruz. Bu anlamda, eğitim seferberliğine gönül vermiş üye ve delegelerimizin bizlere destek vermelerini bekliyoruz. Çünkü onları en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz. Önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan olağanüstü genel kurulun, eğitim camiasına ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum”


Konuşması ardından basın mensuplarının çeşitli sorularını cevaplandıran Çiçeklioğlu, 1.700 üye yanında, Anadolu Turizm ve Otelcilik Okulunda 11 şubat günü yapılacak olan olağanüstü kongrede 102 delegenin yeni yönetimi belirleyici olacağını sözlerine ekledi. (Kimlik / www.kanal46.com)